24/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ούτε Παντελίδη ούτε Πάολα

Ενα νέο έντεχνο ραδιόφωνο ξεκινάει τη Δευτέρα στην μπάντα των αθηναϊκών .
      Pin It

Ενα νέο έντεχνο ραδιόφωνο ξεκινάει τη Δευτέρα στην μπάντα των αθηναϊκών FM

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Το καλό ελληνικό τραγούδι (ο Παντελής Παντελίδης και η Πάολα έχω την αίσθηση πως δεν συμπεριλαμβάνονται σε αυτό) δέχτηκε πλήγμα με το λουκέτο στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Ενας ολόκληρος ραδιοσταθμός που το υπηρετούσε για δεκαετίες, ένας ραδιοσταθμός με μεγάλη σημασία ειδικά για την επαρχία, έκλεισε με ξαφνικό… θάνατο. Δημοκρατία τύπου Σαμαρά – Κεδίκογλου. Ακόμα και τα δικαιώματα που λαμβάνουν οι δημιουργοί από τις ραδιοφωνικές μεταδόσεις των τραγουδιών τους σημείωσαν κάθετη πτώση. Από τη Δευτέρα, πάντως, τα αθηναϊκά FM θα διαθέτουν έναν ακόμα ραδιοσταθμό του συγκεκριμένου είδους. Ενα νέο… «Δεύτερο Πρόγραμμα». Ο «Oasis 88» αλλάζει άρδην μουσικό ύφος κι από εκεί που έως τώρα έπαιζε λαϊκά τραγούδια (Παντελίδη και Πάολα;), θα μεταδίδει επιλογές από το ελληνικό, έντεχνο. Η αλλαγή του ρεπερτορίου θα συνοδεύεται και από μία μεγάλη επιστροφή στα ερτζιανά: η Μαργαρίτα Μυτιληναίου αναλαμβάνει επιτελική θέση στη νέα συχνότητα. Η παλιά διευθύντρια του Δεύτερου Προγράμματος παρέμεινε εκτός FM για δυόμισι χρόνια. Στον νέο σταθμό αρχικά θα παίζονται μόνο μουσική και τραγούδια, λίαν συντόμως όμως, μέσα στο επόμενο 15θήμερο το αργότερο, το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί και με εκπομπές. Να σημειώσουμε πως η συχνότητα άλλαξε ιδιοκτησιακά χέρια προ μηνός – η νεοσυσταθείσα εταιρεία Διαπασών Α.Ε. του επιχειρηματικού διδύμου των Νίκου Μπιλίρη και Αντώνη Ανδρικάκη απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών.

 

Δεν είναι επομένως μόνο η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, είναι και ο Αντώνης Ανδρικάκης να αποτελεί εχέγγυο για το καλό, έντεχνο, ρεπερτόριο. Και είναι οι δυο τους που αποτελούν τη συνέχεια του παλιού, καλού, Δεύτερου Προγράμματος. Αμφότεροι, θήτευσαν, για πολλά χρόνια στην ΕΡΑ. Κι έρχεται τώρα το νέο αυτό ραδιόφωνο στους 88 FM (το επόμενο διάστημα θα αλλάξει και όνομα, δεν θα συνεχίσει ως Oasis 88) να μπει ανάμεσα στο ισχυρό δίπολο των… έντεχνων αθηναϊκών ερτζιανών, ανάμεσα στο Μελωδία 99,2 και το Δίεση 101,3. Δύο ραδιόφωνα που σαρώνουν στις ακροαματικότητες. Οπως είδαμε και στο τελευταίο «τετΡΑΔΙΟ», την έντυπη στήλη μας για το ραδιόφωνο που δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη στην «Εφ.Συν.», ο Μελωδία είναι το Νο 1 μουσικό ραδιόφωνο της πόλης και ο Δίεση βρίσκεται λίγο πιο κάτω, στην 5η θέση, 2ος όμως στη σειρά των μουσικών ραδιοφώνων που παίζουν ελληνική μουσική.

 

Πάντως, είναι αισιόδοξο ως νέο: τα δύο πρώτα σε ακροαματικότητα μουσικά ραδιόφωνα της Αθήνας δεν παίζουν Παντελίδη και Πάολα (πάλι αυτοί;), αλλά Αλκίνοο Ιωαννίδη και Ελευθερία Αρβανιτάκη. Το λες και σχήμα οξύμωρο αν το συγκρίνουμε με όσα ακούμε στην τηλεόραση. Τα μπουζούκια όμως τελειώνουν! Το πρόβλημα πάντως στην επαρχία παραμένει: ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού παραμένει χωρίς καλό ραδιόφωνο, να παραπαίει ανάμεσα σε καψουροτράγουδα και τοπικές διαφημίσεις.

 

[email protected]

 

Scroll to top