24/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Νέα προφυλάκιση για τον Π. Ψωμιάδη

Αυτή τη φορά για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ.
      Pin It

Αυτή τη φορά για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ

 

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε για άλλη μια φορά ο πρώην πρόεδρος του ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλος Ψωμιάδης, ο οποίος είναι ήδη «έγκλειστος» των φυλακών για την πλαστή εγγυητική επιταγή ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ που είχε προσκομίσει τον Σεπτέμβριο του 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

 

Η απόφαση για τη νέα προφυλάκισή του λήφθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την απολογία του στον ανακριτή-πρόεδρο Πρωτοδικών, Κώστα Σαργιώτη, για τα κακουργήματα της υπεξαίρεσης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Υπόθεση του 2000

 

Οι κατηγορίες αφορούν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε εταιρείες του ομίλου του το έτος 2000, χρηματικό ποσό που φέρεται να κατέληξε σε λογαριασμό δικό του, αφού προηγουμένως είχε «σταθμεύσει» για κάποιο χρονικό διάστημα σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του, η οποία είναι επίσης κατηγορούμενη στην υπόθεση.

 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη είναι και η δίκη για την εξαπάτηση εκατοντάδων ασφαλισμένων της «ΑΣΠΙΣ» αλλά και επενδυτών της «Aspis Capital» με βασικό κατηγορούμενο τον Παύλο Ψωμιάδη.

 

Ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας, που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού εκτίνοντας κάθειρξη οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής, μοιράζεται το εδώλιο με τη σύζυγό του και την κόρη του, μέλη και οι δύο του Διοικητικού Συμβουλίου της «Aspis Capital». Ολοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες για απάτη και νομιμοποίηση εσόδων, τις οποίες ωστόσο αρνούνται.

 

Κατερίνα Κατή

 

Scroll to top