24/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του ΦΑΠ

      Pin It

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας Φυσικών Προσώπων (ΦΑΠ), που του επιβλήθηκε τη διετία 2011-2012, ζητά φορολογούμενος σε προσφυγή του που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση αυτή θα εκδικαστεί από το ΣτΕ με διαδικασίες «εξπρές» (σύντομο χρονικό διάστημα) και η πιλοτική απόφαση που θα εκδοθεί θα έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις ενώπιον των Διοικητικών Δικαστηρίων.

 

Συγκεκριμένα, πολίτης ο οποίος δηλώνει ότι δεν έχει εισόδημα λόγω «της ραγδαίως πτώσης της επαγγελματικής του δραστηριότητας» προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κριθούν αντισυνταγματικά, παράνομα και αντίθετα στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) τα εκκαθαριστικά σημειώματα ΦΑΠ των ετών 2011 και 2012, με τα οποία υποχρεώνεται να καταβάλει για κάθε ένα έτος το ποσό των 14.887 ευρώ.

 

Σημειώνει στην προσφυγή του ο φορολογούμενος ότι έχει τρία ακίνητα, εκ των οποίων στα δύο έχει την ψιλή κυριότητα και στο τρίτο την πλήρη κυριότητα. Oμως και τα τρία ακίνητα, όπως υποστηρίζει, δεν του αποφέρουν κανένα εισόδημα. Τέλος, ο προσφεύγων υπογραμμίζει ότι πλέον του ΦΑΠ μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα έχει πληρώσει το Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ), το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) και το γνωστό χαράτσι μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ (Eκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών), κάτι που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην καταβολή, μέσα σε λίγα χρόνια, του ισόποσου της αξίας των ακινήτων σε φόρους.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top