kennedy

23/11/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κένεντι: η μαφία του Κάμελοτ

Πίσω από τα λαμπερά αφιερώματα που συνοδεύουν την επέτειο των 50 χρόνων από τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι κρύβεται ένας συνεργάτης της αμερικανικής μαφίας, και ίσως ο πιο επικίνδυνος πρόεδρος που πέρασε ποτέ από το Οβάλ Γραφείο.
      Pin It

O πορτιέρης στην είσοδο του «Riviera», στην καρδιά της Αβάνας, τα έχασε όταν είδε φορτηγά να αδειάζουν δεκάδες γουρούνια, τα οποία άρχισαν να τρέχουν αλαφιασμένα στους διαδρόμους του πολυτελούς ξενοδοχείου. Ηταν η απάντηση του Φιντέλ Κάστρο και χιλιάδων Κουβανών, που είχαν δει τη χώρα τους να μετατρέπεται σε ένα γιγαντιαίο οίκο ανοχής από τους επικεφαλής της αμερικανικής μαφίας. Στους διαδρόμους και τα roof garden αυτών των ξενοδοχείων συναντιόντουσαν συχνά οι μαφιόζοι μεγαλέμποροι ναρκωτικών και λευκής σαρκός για να μοιράσουν το νησί σε ζώνες επιρροής – όπως ακριβώς το κατέγραψε και ο Φράνσις Φορντ Κόπολα στη δεύτερη συνέχεια της επικής παραγωγής «Ο νονός».

Για αρκετούς ιστορικούς και δημοσιογράφους, ο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι οφείλει σε σημαντικό βαθμό την αναρρίχησή του στην εξουσία στην οργή που προκαλούσε στην αμερικανική μαφία η επαναστατική κυβέρνηση του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα στην Κούβα. Εχοντας χάσει εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις βρόμικου χρήματος, αναζητούσαν έναν πρόεδρο που θα μπορούσε να εξαφανίσει τον Κάστρο από το πρόσωπο της Γης.

Και η οικογένεια των Κένεντι είχε όλα τα διαπιστευτήρια για να συνεργαστεί με τα μεγάλα συνδικάτα του οργανωμένου εγκλήματος. Ηδη από την εποχή της ποτοαπαγόρευσης, ο ιρλανδικής καταγωγής πατριάρχης της οικογένειας, ο Τζόζεφ Κένεντι, είχε δημιουργήσει ισχυρούς δεσμούς με τη σισιλιάνικη μαφία, εισάγοντας παράνομα αλκοολούχα ποτά από την Ευρώπη και τον Καναδά. Μακριά από τους ηθικούς και οικονομικούς φραγμούς του αμερικανικού προτεσταντισμού, οι καθολικοί Κένεντι πέτυχαν να οικοδομήσουν μια οικονομική αλλά και πολιτική αυτοκρατορία.

Διαβάστε αναλυτικά το Infowar του Άρη Χατζηστεφάνου στη σελίδα 66 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί το Σαββατοκύριακο 23-24/11/2013

Scroll to top