philippines-typhoon-help

27/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Τους 5.500 έφτασαν οι νεκροί στις Φιλιππίνες

Στους 5.500 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, την ώρα που οι αγνοούμενοι υπολογίζονται στους . 1.757 και οι τραυματίες στους 26.000 – Πάνω από 3,5 εκατομμύρια οι εκτοπισμένοι.
      Pin It

Τραγικός είναι ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν στις Φιλιππίνες, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνονται συνεχώς και τις καταστροφές να είναι σημαντικές.

Ο αριθμός των νεκρών -σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών- ανήλθε στους 5.500, ενώ 1.757 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται, ωστόσο οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών εντοπίζουν μόνο σορούς θυμάτων όσο απομακρύνουν τα συντρίμμια των σπιτιών που κατέρρευσαν.

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι είναι εκτοπισμένοι εξαιτίας του τυφώνα, ο οποίος στις 8 Νοεμβρίου έπληξε τις ανατολικές Φιλιππίνες με ανέμους που κινούνταν με ταχύτητα-ρεκόρ, μεγαλύτερη των 300 χιλιομέτρων την ώρα.

Το κόστος από τις ζημιές που προκλήθηκαν στις υποδομές και στις καλλιέργειες ξεπερνά τα 70,4 εκατομμύρια ευρώ, με τα Ηνωμένα Έθνη να προειδοποιούν ότι η ανάγκη για την παροχή βοήθειας από το εξωτερικό παραμένει μεγάλη.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top