meteotitis

28/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Βολίδα μετεωρίτη έπεσε κοντά στη Ζακύνθο

Φαινόμενο πτώσης βολίδας μετεωρίτη εκδηλώθηκε στη θάλασσα ανάμεσα σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά.
      Pin It

Αναστάτωση προκάλεσε το βράδυ της Τετάρτης βολίδα μετεωρίτη, που έπεσε στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό από κατοίκους της Ζακύνθου, της Κεφαλονιάς αλλά και της Πάτρας και των Ιωαννίνων, οι οποίοι είδαν τη λάμψη να σχίζει τον ουρανό ακολουθούμενη από έντονο κρότο, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο καθηγητής αστρονομίας Νικόλαος Ματσόπουλος διευκρίνισε ότι η βολίδα μετεωρίτη είναι τα απομεινάρια κάποιου μετεωρίτη, που πέρασε πολύ κοντά από τη Γη και η τροχιά τους διασταυρώθηκε με αυτήν του πλανήτη μας με αποτέλεσμα να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα.

Επίσης, συμπλήρωσε πως το μέγεθος της δεν ήταν μεγάλο, μπορεί να είναι μόνο μερικά εκατοστά του μέτρου και η λάμψη και ο θόρυβος που βγάζει, οφείλεται στην τριβή του με την ατμόσφαιρα.

Ο καθηγητής αστρονομίας επισήμανε πως ποτέ στον κόσμο δεν έχει σημειωθεί θάνατος ή τραυματισμός από μετεωρίτη, παρά μόνο υλικές ζημιές. Πρόκειται για πολύ συχνό φαινόμενο παγκοσμίως, λόγω των 320 μετεωρικών σμηνών που υπάρχουν. Ο συγκεκριμένος μετεωρίτης, ανήκει στο σμήνος των Λεοντιδών, επειδή προέρχονται από τον αστερισμό του Λέοντος.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top