Rouhani-Hassan

28/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

“Yes we can” αλά… ιρανικά

Το videoclip που ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί, με κεντρικό μήνυμα την «αγάπη, την ειρήνη και τη φιλία» .
      Pin It

Ένα ασπρόμαυρο καλογυρισμένο μουσικό videoclip – που θυμίζει πολύ το αντίστοιχο της προεκλογικής εκστρατείς του Μπαράκ Ομπάμα με τον τίτλο “Yes we can”- ανέβηκε στην ιστοσελίδα του Ιρανού προέδρου Χασάν Ροχανί και προωθήθηκε μέσω του λογαριασμού στο Twitter που διατηρεί η ομάδα των συμβουλων του με κεντρικό μήνυμα την «αγάπη, την ειρήνη και τη φιλία».

Δημιουργός του είναι ο Ιρανός σκηνοθέτης ντοκιμαντέρ Χουσείν Ντεχμπασί – που δούλεψε και τα προεκλογικά σποτάκια του Ροχανί – εμφάνιση κάνει ο γνωστός στο Ιράν τραγουδιστής και ηθοποιός Αμίρ Χουσείν Μονταρές και πρωταγωνιστούν άνθρωποι κάθε ηλικίας που παίζουν μουσικά όργανα και τραγουδούν- στα πέρσικα και τις γλώσσες των μειονοτήτων- αποσπάσματα από την ομιλία του Ιρανού προέδρου στη διάρκεια της ορκομωσίας του στις 3 Αυγούστου.

Το ασπρόμαυρο κλιπ – έκπληξη για τα δεδομένα του Ιράν – γυρίστηκε «αυθόρμητα» είπε ο Ντεχμπασί για τις 100 ημέρες του Ροχανί στην εξουσία και περιλαμβάνει φράσεις από προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας μεταξύ αυτών του πρωθυπουργού Μοχάμεντ Μοσαντεκ και του ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αγιατολάχ Χομεινί. Το κεντρικό νόημα του video φαίνεται να είναι η ενότητα.

«Ας δοθεί ο χρόνος και η ευκαιρία σε όλους τους Ιρανούς που έχουν αφοσιωθεί σε αυτή τη γη…Ας επιτραπεί σε όσους μπορούν να υπηρετήσουν αυτό το έθνος», λένε οι στίχοι. «Ας καθαρίσουμε την καρδιά μας από το μίσος. Ας αντικαταστήσει η συμφιλίωση την οργή και η φιλία την εχθρότητα».

Αθηνά Κουφοπάνου

efsyn.gr 

Scroll to top