giatroi

29/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Στην… εντατική η Υγεία

Στη διακοπή των συμβάσεων με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ προχώρησε το υπουργείο Υγείας, την ώρα που οι γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους – Πανιατρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας το μεσημέρι.
      Pin It

Στη διακοπή των συμβάσεων των ιατρών – υπαλλήλων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας με τον Οργανισμό, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, με δήλωσή του, στη Βουλή.

Η διακοπή, αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους και «εντάσσεται» στο… plan B που ανέφερε την Πέμπτη ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Την ίδια ώρα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζουν τη σημερινή απεργία των νοσοκομειακών γιατρών και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΠΥ και καλούν τον ιατρικό κόσμο να συμμετάσχει στη πανιατρική συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στο υπουργείο Υγείας, στην οποία θα συμμετάσχουν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, τον ΕΟΠΥΥ και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία.

«Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της δημόσιας Υγείας και την εξαθλίωση του Έλληνα γιατρού, γιατί η πρακτική τους είναι τελικά να αποβάλλουν κι άλλους γιατρούς από το ΕΣΥ», επισημαίνει ο ΙΣΑ.

efsyn.gr

Scroll to top