adonis-georgiadis

29/11/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αδ. Γεωργιάδης: «Αν συνεχίσουν θα πάρουμε κι άλλα μέτρα»

Σε αδιέξοδο οδηγείται η κατάσταση στον τομέα της υγείας, με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται» και να προειδοποιεί σε νέα μέτρα απέναντι στις απεργίες των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.
      Pin It

Το… δικαίωμα των πολιτών στην πρωτοβάθμια περίθαλψη επικαλείται ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιώντας τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για νέα μέτρα, σε περίπτωση που εκείνοι συνεχίσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους.

«Έχουμε δύο κατηγορίες πολιτών: Αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ…. Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, που υπογράμμισε ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Μια πρωτοβάθμια περίθαλψη ωστόσο που βάλλεται από τις επιλογές της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου, τόσο με τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων και ιατρικών μονάδων, όσο και από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού και κλινών.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να έχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς».

Ανέφερε ακόμη πως «το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται συνολικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες. Το υπουργείο δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της διαθεσιμότητας (…) η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή, όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση, η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε. Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι».

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ «ζήτησαν να δεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα» και αντέδρασε λέγοντας: «Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου;».

efsyn.gr

Scroll to top