01/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Αποβλακωτική συζήτηση

 

Σαφείς αποστάσεις τόσο από την κυβερνητική πολιτική όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ στα θέματα της υγείας κράτησε την Παρασκευή στη Βουλή η Αλέκα Παπαρήγα. «Εμείς δεν βάζουμε προσωπικούς χαρακτηρισμούς και δεν λέμε ποιος είναι ντίλερ ποιανού ή ποιος είναι πλασιέ της Α ή της Β εταιρείας. Αυτή η συζήτηση είναι αποπροσανατολιστική μέχρι αποβλακωτική για τον λαό», επισήμανε χθες στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη. Πρόσθεσε ακόμη ότι δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης και κατέληξε λέγοντας ότι στην υγεία «δεν μπορεί να συνυπάρχει ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας».

 

Χ.ΙΩ.

 

„Πυροτεχνήματα…

 

Κάθε Παρασκευή, λίγο πριν από την αναχώρηση για τις εκλογικές περιφέρειές τους, ορισμένοι βουλευτές της Ν.Δ. φορούν την «κάπα του αντάρτη» και καταθέτουν στη Βουλή ερωτήσεις και τροπολογίες. Χθες άλλη μια ομάδα 34 «γαλάζιων», με επικεφαλής τον γνωστό Δάνη Τζαμτζή, κατέθεσαν τροπολογία που προβλέπει ότι το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στον ΟΓΑ μειώνεται στο 62ο έτος, με 40 χρόνια ασφάλισης. Τη ρύθμιση έχει εξαγγείλει πολλές φορές η κυβέρνηση, τόσο διά του Αντ. Σαμαρά όσο και διά του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

 

Χ.ΙΩ.

 

„Ταλιμπάν!

 

Η πολιτική παρέμβαση του μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ ενάντια στο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια προκάλεσε, εύλογα, οργισμένες αντιδράσεις από τον πολιτικό κόσμο. Από τους πιο σκληρούς επικριτές του ιεράρχη ήταν ο Πειραιώτης γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, ο οποίος τον χαρακτήρισε «ταλιμπάν και μουτζαχεντίν». Μάλιστα, υπενθύμισε ότι μαζί με τους χρυσαυγίτες βουλευτές είχε καταθέσει μηνύσεις για τη θεατρική παράσταση «Corpus Christi», που θεωρήθηκε βλάσφημη για την Ορθοδοξία. Τον έχει στο τσεπάκι τον αφορισμό ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

 

Δ.Κ.

 

„Ελληνο-ιταλική ακροδεξιά συνεργασία

 

«Νέα ελληνοϊταλική συμμαχία, με σημείο αναφοράς τον μαύρο ακροδεξιό εξτρεμισμό», βλέπει η εφημερίδα «Ιλ Μεσατζέρο». Αφορμή, η εκδήλωση στο πολιτιστικό (;) κέντρο Κάζα Πάουντ στη Ρώμη, με θέμα «Χρυσή Αυγή, τα δίκια του ελληνικού λαού», όπου μίλησαν οι Απόστολος Γκλέτσος (όχι ο ηθοποιός-δήμαρχος) και Κωνσταντίνος Μποβιάτσος. Σύμφωνα με τους Ιταλούς ομοϊδεάτες τους, «το κόμμα της Χρυσής Αυγής έχει μετατραπεί, πλέον, σε φόβητρο. Ολοι μιλούν γι’ αυτό αλλά πολύ λίγοι προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο, σήμερα, είναι η πρώτη (;) πολιτική δύναμη στην Ελλάδα». Την «ανίερη συμμαχία της άκρας Δεξιάς» κατήγγειλε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος Χάλιντ Σάουκι, ο οποίος τονίζει πως «πρόκειται για μια προσπάθεια στήριξης και διαφήμισης της Χρυσής Αυγής και των επικίνδυνων διακηρύξεών της και στην Ιταλία».

 

Θ.Α-Σ.

 

„Πλειστηριασμοί

 

Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος να «περάσει» η διάταξη για το άνοιγμα των πλειστηριασμών, ακόμη και της πρώτης κατοικίας, δίχως να ανοίξει ρουθούνι; Μα, να μην κατατεθεί καμία διάταξη στη Βουλή. Οι προθεσμίες, όπως αναφέρονται στην ΠΝΠ της 18ης Δεκεμβρίου του 2012, λήγουν στο τέλος του έτους. Αν η κυβέρνηση δεν φέρει ρύθμιση στη Βουλή, κάνει αυτόματα το χατίρι της τρόικας και τους απελευθερώνει, χωρίς καρδιοχτύπι αν θα το ψηφίσει η κυβερνητική πλειοψηφία. Τόσο απλά και τόσο… εγκληματικά.

 

Α.Ε.Μ.

 

„Πάλι τα ίδια

 

Το φθαρμένο χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ επιχείρησε να παίξει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση διά του υπουργού Υγείας. «Οι γιατροί, από όλους τους υπόλοιπους Ελληνες, ζητούν να εξαιρεθούν από τον ψηφισμένο νόμο της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Για όποιον νομίζει ότι έχει γεννηθεί στις Βερσαλίες και όλοι οι υπόλοιποι Ελληνες είναι κατώτεροι και αυτός πρέπει να εξαιρεθεί, αυτό η κυβέρνηση δεν μπορεί να το κάνει αποδεκτό», τόνισε στη Βουλή ο Αδ. Γεωργιάδης. Η στάση του υπουργού προκαλεί ήδη τριγμούς, εντός της Ν.Δ. και κυρίως του ΠΑΣΟΚ…

 

Χ.ΙΩ.

 

Διαδικτυακή συκοφαντία

 

Χυδαία συκοφαντία από «άθλιους» του Διαδικτύου χαρακτηρίστηκε από το ΠΑΣΟΚ η φωτογραφία που κυκλοφόρησε σε ιστοσελίδες, ιστολόγια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσίαζε ένα τεράστιο χλιδάτο οίκημα με πισίνα σαν σπίτι του Ευάγγελου Βενιζέλου. Με δύο διαδοχικές αναρτήσεις στο twitter, με οργή και ειρωνεία, η Χαριλάου Τρικούπη διέψευσε την πληροφορία, ξεκαθαρίζοντας ότι το σπίτι της φωτογραφίας, αν και «ωραίο», δεν είναι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει καμία σχέση με εκείνον…

 

Δ.Κ.

 

„Φιλελεύθερη η «Δράση»

 

Με συντριπτική πλειοψηφία η Δράση εξασφάλισε τη θέση του μέλους-παρατηρητή στην οικογένεια των Ευρωπαίων Φιλελευθέρων και Δημοκρατών (ALDE), μετά από αίτημα στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Οπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Θόδωρος Σκυλακάκης, «η επιτυχία του κεντρώου, φιλελεύθερου και μεταρρυθμιστικού χώρου στις ευρωεκλογές θα φέρει και την περαιτέρω ευρωπαϊκή αναβάθμιση της Δράσης». Ο αντίπαλος του Σοσιαλιστή Μάρτιν Σουλτς εκ μέρους της ALDE θα εκλεγεί τον Φεβρουάριο σε ειδικό εκλογικό συνέδριο.

 

Τ.Τ.

 

„Δουλεία άδει

 

Ο Αδωνις άδει στον Αδη της χώρας πολυεθνικώς και γενοσήμως. Αλλως, έτσι ονόμασε το… κατόρθωμα του άδοντος Αδώνιδος και ο τομεάρχης της Ν.Δ., Α. Γιαννόπουλος, «γνωσιακό ιατρικό παραλήρημα»! Τα «πεφαρμαγμένα βέλη» (πλήρη δηλητηρίου) κατά Πλούταρχο, εκτός του Αδώνιδος, έρχονται τώρα από τη φαρέτρα του ΟΟΣΑ, ο οποίος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάριου Χριστοδούλου, ζητά άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων στο Δημόσιο, πληρωμή διδάκτρων από τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο και λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων. Πλήρη διάλυση δηλαδή του δημόσιου τομέα, δουλεία των εργαζομένων στην εργοδοσία και ταξική ολοκληρωτική απανθρωπιά για τους αδυνάτους.

 

Π. Γεωργ.

 

„Θα μας πάρουν τα μέλια

 

Μέλι κάθε λογής και από κάθε γωνιά της Ελλάδας θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν και να αγοράσουν οι επισκέπτες του 5ου Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας, το τριήμερο 6, 7 και 8 Δεκεμβρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στόχος του Φεστιβάλ, που διοργανώνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των σχετικών προϊόντων στους καταναλωτές και τα καταστήματα, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα διοργανωθούν ημερίδες, γευσιγνωσίες μελιού και γαστρονομικές παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

 

Δ.Κ.

 

„Εγγυητές

 

Αύξηση του ελληνικού χρέους κατά 18,3 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε ένα χρόνο σημαίνει ληστεία κατά ανέργων, εργαζομένων, μικρομεσαίων και λοιπών γνωστών υποζυγίων. Οι πλούσιοι δεν χρεώνονται τίποτα, αντίθετα πλουτίζουν περισσότερο. Η αύξηση της δικής μας φτώχειας είναι η αύξηση των κερδών των λίγων με εγγυητές της νόμιμης ληστείας τους κυβερνώντες.

 

Π.Γεωργ.

 

„Αποχή από το ΚΨΜ

 

Σε αποχή από το ιδιωτικό ΚΨΜ της Θήβας καλεί για τη Δευτέρα τους νεοσύλλεκτους φαντάρους η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, για τις πολύ υψηλές τιμές των προϊόντων. Την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση των ΚΨΜ την πήρε η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Η επιτροπή καταγγέλλει ότι, παρά την παρέμβαση του ΥΠΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλου, έγινε μικρή μείωση τιμών μόνο σε ορισμένα προϊόντα και ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε ισχύ η σύμβαση, επιτρέποντας στον επιχειρηματία να κερδοσκοπεί τετραπλασιάζοντας τις τιμές.

 

Δ.Αγγ.

 

Μεταμεσονύκτια δρομολόγια

 

Ενα μόνιμο πρόβλημα που απασχολεί κυρίως νέους ανθρώπους, τις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες τις μεταμεσονύκτιες ώρες, θίγουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών δύο βουλευτίνες της ΔΗΜΑΡ, η Μαρία Γιαννακάκη και η Ασημίνα Ξυροτύρη. Οι δύο βουλευτίνες ζητούν να μάθουν τι προτίθεται να κάνει ο κ. Χρυσοχοΐδης για το ζήτημα του ολοκληρωμένου σχεδιασμού μεταμεσονύκτιας συγκοινωνίας στην Αττική, ενώ έμφαση δίνουν και στη μετακίνηση των πολιτών του Πειραιά.

 

Δ.Κ.

 

„Το καλάμι του Μιχελάκη

 

Σε σοβαρό πολιτικό ολίσθημα υπέπεσε την Παρασκευή στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης. Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σπύρου Χαλβατζή, για τις πρόσφατες πλημμύρες που προκάλεσαν τον θάνατο τεσσάρων συνανθρώπων μας στη Ρόδο, ο κ. Μιχελάκης, αναφερόμενος στις αιτίες της καταστροφής, μεταξύ άλλων κατηγόρησε τις… οικολογικές οργανώσεις ότι εμποδίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κόψει τα… καλάμια (!) στα μπαζωμένα ρέματα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίζουν. Για τα άλλα καλάμια, που ανθούν στα υπουργικά γραφεία, ο υπουργός δεν είπε το παραμικρό…

 

Χ. ΙΩ.

 

Scroll to top