01/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«Οι συκοφαντίες δεν κρύβουν τη γύμνια τους»

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες διαστρεβλώσεις των θέσεών του από κυβερνητικά στελέχη και θεωρούν ότι «μόνη λύση για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επιμένει στις θέσεις της και να τις υπερασπίζεται σθεναρά».
      Pin It

Στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τις συνεχιζόμενες διαστρεβλώσεις των θέσεών του από κυβερνητικά στελέχη και θεωρούν ότι «μόνη λύση για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να επιμένει στις θέσεις της και να τις υπερασπίζεται σθεναρά»

 

«Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προγραμματική εμβάνθυση» είναι η κωδική ονομασία που έχει δώσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου για τις κινήσεις της από εδώ και πέρα

 

Του Νίκου Σβέρκου

 

«Ο νέος γύρος γκεμπελικών επιθέσεων, που είχαμε προβλέψει, δεν μπορεί να καλύψει τη γύμνια της κυβέρνησης» τονίζουν τα επιτελικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που παρακολουθούν στενά το πώς διεξάγεται «η επιχείρηση διαστρέβλωσης από το Μαξίμου και το ΠΑΣΟΚ». Ολη την προηγούμενη εβδομάδα, άλλωστε, τα «κρούσματα» ήταν πολλά και συντονισμένα. Κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου ξεχωρίζουν την «απέλπιδα προσπάθεια του Αδωνη Γεωργιάδη να συνδέσει με αστείες καταγγελίες τον ΣΥΡΙΖΑ με συμφέροντα φαρμακοβιομηχανιών», καθώς και τις «μεθοδεύσεις του ΠΑΣΟΚ που εισηγήθηκε την πρωτοφανή και κατάπτυστη διαδικασία ψήφισης της τροπολογίας στη Βουλή».

 

Οι επιθέσεις όμως της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, «έφτασαν μέχρι τη χρήση της “μονταζιέρας” από τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τις δηλώσεις της Γκάμπι Τσίμερ, που εν τέλει ξεμπρόστιασε τους ίδιους τους εμπνευστές της και τις πάντα “πρόθυμες” εφημερίδες της διαπλοκής». Και το τελευταίο επεισόδιο στο «κρεσέντο γκεμπελισμού» είναι η «αναίσχυντη συκοφαντία του Σίμου Κεδίκογλου για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη “μαύρη” εργασία».

 

Οι κορυφαίοι της Κουμουνδούρου, που καταγράφουν και αναλύουν σε καθημερινή βάση το πολιτικό και επικοινωνιακό σκηνικό, θεωρούν ότι «σε αυτό το πρωτοφανές σκηνικό η μόνη λύση για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιμένει στις θέσεις του και να τις υπερασπίζεται σθεναρά, όσο κι αν το μιντιακό σύστημα διαπλοκής λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, προπαγανδίζοντας εντέχνως τη μνημονιακή πολιτική».

 

Επί του ζητήματος της «μαύρης εργασίας» ο Δημήτρης Στρατούλης, που έγινε στόχος των επιθέσεων του Μαξίμου, δήλωσε χτες ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «λέει συνειδητά ψέματα, ως κοινός συκοφάντης, αφού πρώτα έφτασε να κατασκευάζει μέχρι και ανύπαρκτες δηλώσεις βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης» και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν προτείνει την κατάργηση του προστίμου για την μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου έφτασε στο 40%, αλλά θα ψηφίσει τη σχετική διάταξη στη Βουλή, προτείνοντας μέτρα ουσιαστικής βελτίωσής της».

 

«Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προγραμματική εμβάθυνση» είναι πάντως η κωδική ονομασία που έχει δώσει η ηγεσία της Κουμουνδούρου στις δέουσες κινήσεις της επόμενης περιόδου. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μεν ότι «το πότε θα φύγουν ή θα επιστρέψουν οι εκπρόσωποι της τρόικας δεν έχει καμία σημασία, στον βαθμό που τηρούνται απαρέγκλιτα οι μνημονιακές δεσμεύσεις», ενώ το ηγετικό του επιτελείο θα απευθύνει εντός των επόμενων ημερών κάλεσμα σε επιστήμονες του προοδευτικού χώρου να συμμετάσχουν στην επικαιροποίηση του προγράμματός του.

 

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστική η αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: «Θα επιτύχουμε μόνοι μας την πλειοψηφία στη Βουλή. Αλλά, για να κυβερνήσουμε, θα χρειαστούμε ακόμα περισσότερα άξια και δημιουργικά μυαλά».

 

[email protected]

 

Scroll to top