Pin It

«…Την πρώτη ημέρα που πήγαμε στο νέο μας σπίτι από τα Κ. Πετράλωνα στον Ταύρο, λίγους μήνες μετά τη γέννησή μου, χιόνισε. Λένε πως αυτό είναι ευτυχία. Στη διαδρομή μου πολλές φορές την πλησίασα, όμως τη βίωσα με τον πιο απόλυτο τρόπο 52 χρόνια μετά, τον Μάη του 2009, όταν και ξύπνησα με την καρδιά ενός 27χρονου να χτυπάει μέσα μου. Το βιβλίο είναι η αφήγηση αυτής της συγκλονιστικής ιστορίας».

 

Με αυτά τα λόγια ξεκινάει το βιβλίο του Πέτρου Κακολύρη «Η ιστορία της καρδιάς μου, το χρονικό μιας μεταμόσχευσης».

 

Ο συγγραφέας γεννήθηκε τον Μάρτιο του 1957 στα Κ. Πετράλωνα και μεγάλωσε στον Ταύρο. Σπούδασε Κοινωνιολογία στη Σχολή Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και έκανε μεταπτυχιακό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με θέμα «Κοινωνία και πολιτισμός».

 

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και συνεργάστηκε με τις εφημερίδες «Ελευθεροτυπία», «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Ταχυδρόμος». Το 1995 ίδρυσε την εφημερίδα «Εν Ταύροις». Αργότερα ασχολήθηκε με τις εκδόσεις, ιδρύοντας τις εκδόσεις Αντίκτυπος (1999).

 

Εχει δημοσιεύσει ποιήματα και διηγήματα σε διάφορα περιοδικά, ενώ συμμετείχε και στο συλλογικό έργο «Vivere pericolosamente: 26 ιστορίες από την Ιταλία» με το διήγημα «Una storia obscura». Είναι πρόεδρος του Ομίλου Πολιτισμού Εύμαρος και υπεύθυνος των εκδόσεων Εύμαρος, ενώ διετέλεσε πρόεδρος του συλλόγου μεταμοσχευμένων καρδιάς.

 

Scroll to top