01/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ν.Δ. εναντίον Αδώνιδος

«Εντελώς έξω από τον πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό και νομικό πολιτισμό ενός ευρωπαϊκού κράτους» είναι για τον «γαλάζιο» πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η αντιμετώπιση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το υπουργείο Υγείας. Χθες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση, βάλλοντας κατά του «βιβλιοπώλη».
      Pin It

«Εντελώς έξω από τον πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό και νομικό πολιτισμό ενός ευρωπαϊκού κράτους» είναι για τον «γαλάζιο» πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης η αντιμετώπιση των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από το υπουργείο Υγείας. Χθες πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση, βάλλοντας κατά του «βιβλιοπώλη»

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Η «γαλάζια» διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ηγείται των απεργιακών κινητοποιήσεων εξαπολύοντας μύδρους κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Υγείας.

 

«Είναι απαράδεκτη η τακτική της κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει τους γιατρούς επειδή ασκούν το δικαίωμά τους να απεργήσουν», δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Δημήτρης Τσάμης, εξέχον στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στη συμπρωτεύουσα.

 

Χθες, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησαν μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της 3ης και 4ης ΥΠΕ, με πανό, συνθήματα και πολλά αρνητικά σχόλια για τον… «βιβλιοπώλη» υπουργό Υγείας. Σκληρή γλώσσα, όμως, χρησιμοποίησαν τόσο ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου όσο και ο γενικός γραμματέας, Νίκος Νίτσας. «Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ έχουν δύο διαφορετικές συμβάσεις και διαμαρτύρονται απεργώντας επειδή απειλείται η εργασιακή τους υπόσταση. Στη μία περίπτωση οι γιατροί έχουν αμοιβή με μισθό, στην άλλη αμείβονται αν τους επισκεφτεί κάποιος ασφαλισμένος με 10 ευρώ την επίσκεψη. Το θέμα αφορά ολίγους γιατρούς που διάλεξαν αυτόν τον δρόμο και κυρίως αφορά την κυβέρνηση, η οποία θέλησε να κάνει μια σύμβαση χωρίς να τη συνδέσει με την άλλη και τώρα τους τιμωρεί επειδή υπέγραψαν τη δεύτερη σύμβαση. Θεωρούμε ότι είναι κάτι το εντελώς απαράδεκτο. Είναι κάτι εντελώς έξω από τον πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό και νομικό πολιτισμό ενός ευρωπαϊκού κράτους», τόνισε ο κ. Τσάμης.

 

«Ο αγώνας τον οποίον δίνουμε δεν είναι μόνο αγώνας για την εργασιακή μας κατάσταση αλλά είναι και αγώνας για τη διατήρηση των δημόσιων δομών. Θα αντισταθούμε στην υποβάθμιση της υγείας σαν γιατροί, σαν λειτουργοί της υγείας, μέχρι να αποφασίσει η κυβέρνηση να αλλάξει ρότα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ Θεσσαλονίκης – Βορείου Ελλάδος και γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

 

Σχολιάζοντας μάλιστα τη δήλωση του υφυπουργού Υγείας περί διακοπής των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ όσων γιατρών δέχονται ασφαλισμένους το απόγευμα στα ιδιωτικά τους ιατρεία ο κ. Νίτσας είπε: «Θεωρώ απαράδεκτη τη σύνδεση που κάνει μεταξύ ιδιωτικού ιατρείου, το οποίο βρίσκεται σε άλλη διεύθυνση, με άλλη σύμβαση, και της εργασίας μας στις δημόσιες δομές, πράγμα το οποίο επιτρέπεται και δεν είναι παράνομο. Εμείς θεωρούμε ότι αυτό είναι κάτι παράνομο και θα δούμε νομικά πώς μπορούμε να το προσβάλουμε».

 

Scroll to top