01/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ανυποχώρητος ο Μπέζας

Για εκβιασμό κατηγορεί τους γιατρούς ο υφυπουργός Υγείας.
      Pin It

Για εκβιασμό κατηγορεί τους γιατρούς ο υφυπουργός Υγείας

 

«Η συνδικαλιστική ηγεσία των ιατρών παρασύρει τους ιατρούς σε λάθος δρόμο», δήλωσε χθες το πρωί ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, απευθυνόμενος στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ κατά την πέμπτη μέρα της απεργίας τους. Κι ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας με fast track διαδικασίες κλείνει τον Οργανισμό μέχρι το τέλος του χρόνου και θέτει τους μισούς εργαζόμενους σε αυτόν γιατρούς στη διαθεσιμότητα-κινητικότητα και τους άλλους μισούς τούς απολύει, ενοχλείται με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών, απειλεί με νέα μέτρα (!) και ανησυχεί για την υγεία των ασφαλισμένων, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση στον γιατρό τους. Η απεργία των γιατρών συνεχίζεται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου, ενώ χθες πραγματοποιήθηκαν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα.

 

«Οπως αυτοί έχουν συνταγματικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να απεργούν, έτσι και οι πολίτες έχουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της πρόσβασης στο φάρμακο και τις υπηρεσίες Υγείας. Εμείς ως υπουργείο Υγείας δεν εκβιάζουμε. Μας ενδιαφέρει να προχωρήσει η μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας για να αντιμετωπιστούν οι στρεβλώσεις και να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες», πρόσθεσε ο Αντ. Μπέζας που έχει πάρει τη σκυτάλη, ως αρμόδιος για τον Οργανισμό υφυπουργός, από τον υπουργό Υγείας στη διαμάχη με τους γιατρούς.

 

«Η συνδικαλιστική ηγεσία», πρόσθεσε, «προσπαθεί να εκβιάσει το υπουργείο Υγείας και κατ' επέκταση ολόκληρη την κοινωνία. Δεν μπορεί να θέτουν όρους και να έχουν ως μοναδικό τους αίτημα το να μην τεθεί σε διαθεσιμότητα κανένας ιατρός του ΕΟΠΥΥ. Από τη στιγμή που υλοποιείται μια μεταρρύθμιση, υποχρεωτικά θα γίνει αξιολόγηση και των δομών και του προσωπικού του ΕΟΠΥΥ. Εμείς το μόνο για το οποίο δεσμευόμαστε είναι ότι είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο γιατί θέλουμε συναίνεση και συνεννόηση και ότι θα υπάρξει σύντομα ένα νέο αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών».

 

Ντα.Β.

 

Scroll to top