01/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΣΤΑΓΩΝΕΣ» ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΨΑΡΡΟΥ

Οι κίνδυνοι της ιδιωτικοποίησης του νερού στην Ελλάδα

      Pin It

Η ιδιωτικοποίηση του νερού αποτελεί ορατό και άμεσο κίνδυνο για τη ζωή και την ευημερία των πολιτών μιας χώρας. Το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού με τίτλο «Σταγώνες» φέρνει στο προσκήνιο την πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και τους αθέατους αγώνες που δίνουν, προκειμένου να σταματήσουν τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του νερού που συντελείται στο όνομα της «ανάπτυξης».

 

Με παραδείγματα από τη Θεσσαλονίκη, το Αποπηγάδι Χανίων, την ανατολική Χαλκιδική, τον Ασωπό και τον Βόλο, γίνεται μια προσπάθεια να ξεκαθαριστούν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει το νερό στην Ελλάδα από την επιδιωκόμενη ιδιωτικοποίησή του. Η πολιτική επιστήμονας Νέλλη Ψαρρού συντονίζει μια πενταμελή ομάδα επαγγελματιών του είδους και απευθύνεται στον κόσμο που ενδιαφέρεται για την ανάδειξη αυτού του θέματος, προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθειά τους.

 

Απευθύνονται σε άτομα, συλλογικότητες και κοινωνικές ομάδες γιατί πιστεύουν στη φιλοσοφία τού «Λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους». Φυσικά, πέραν της οικονομικής ενίσχυσης, η ομάδα είναι ανοιχτή σε τυχόν πληροφορίες που μπορεί να βοηθήσουν στην έρευνα. Το ντοκιμαντέρ θα είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο Διαδίκτυο εφόσον ολοκληρωθεί.Για όποιον ενδιαφέρεται, η ενίσχυση μπορεί να γίνει είτε ηλεκτρονικά, μέσω Paypal, είτε με κατάθεση στην τράπεζα. Για περισσότερες πληροφορίες στο: www.stagonesdoc.gr, e-mail: [email protected].

 

Scroll to top