thailand

01/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Έκρυθμη η πολιτική κατάσταση στην Ταϊλάνδη

Φονικές συγκρούσεις με 4 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, μεταξύ της κυβέρνησης και των οπαδών της αντιπολίτευσης. Οι τελευταίοι κάνουν λόγο για ειρηνική κατάληψη κτιρίων, διαψεύδουν οι αρχές.
      Pin It

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη δεν κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια παρότι σημειώθηκε μια σειρά από επιθέσεις στο πλαίσιο των προσπαθειών τους για την ανατροπή της κυβέρνησης, δήλωσε ο Παραντόρν Παταναταμπούτρ, επικεφαλής της υπηρεσίας εθνικής ασφάλειας της χώρας.

Προηγουμένως, ο επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών Σουτέπ Ταγκσουμπάν είχε δηλώσει μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ότι οι διαδηλωτές είχαν καταλάβει 12 κυβερνητικά κτίρια «ειρηνικά και χωρίς όπλα».

Συνολικά περίπου 30.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε έναν αριθμό κυβερνητικών κτιρίων και προσπάθησαν να εισβάλουν σε ορισμένα από αυτά.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και τουλάχιστον 57 τραυματίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο από την βία στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη.

Κλιμάκωση των διαδηλώσεων

Οι διαδηλώσεις πυροδοτήθηκαν από ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αμνηστίας -που δεν ψηφίστηκε από τη Γερουσία- και το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή του αδελφού της πρωθυπουργού Γινγκλακ Σιναουάτρα, χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης για μια καταδίκη διαφθοράς του 2008.

Μετά την κατάληψη υπουργείων και πολιτικών και στρατιωτικών υπηρεσιών από τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές, οι αιματηρές συγκρούσεις ανάγκασαν την αστυνομία να ζητήσει ενισχύσεις από τον στρατό, ο οποίος έστειλε στην Μπανγκόκ 3.000 άνδρες.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν καλέσει σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους ώστε να φτάσουν στη «νίκη» πριν τα γενέθλια του βασιλιά της Ταϊλάνδης Μπουμιμπόλ στις 5 Δεκεμβρίου, καθώς στη διάρκεια των εορτασμών είναι αδιανόητο να πραγματοποιούνται διαδηλώσεις.

efsyn.gr

 

Scroll to top