argos

02/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μια νεκρή από την κακοκαιρία στο Άργος

Η έντονη βροχόπτωση και οι καταιγίδες που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα και συνεχίζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα στην ανατολική Πελοπόννησο.
      Pin It

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το κύμα της κακοκαιρίας που έπληξε την ανατολική Πελοπόννησο, με αρκετές περιοχές να πλημμυρίζουν.

Στο Άργος μια 55χρονη γυναίκα, που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η ταυτότητά της, βρέθηκε πνιγμένη σε υπόγειο διαμέρισμα, επί της οδού Χαντζή.

Οι πυροσβέστες και οι άνδρες της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν ολονύχτια μάχη, προκειμένου να διασώσουν πολίτες και τις περιουσίες τους από τα ορμητικά νερά δύο ξεροπόταμων, που υπερχείλισαν και ανέβασαν τη στάθμη του νερού στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης, κυρίως στις ανατολικές συνοικίες.

Για αρκετές ώρες πολλές περιοχές αντιμετώπισαν προβλήματα από την κακοκαιρία, όπως η Καρυά και τα Σπανέικα, η Νέα Κίος, το Κεφαλάρι, το Σκαφιδάκι. Παράλληλα, τόσο το βράδυ, όσο και τώρα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης, στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή.

Τα φαινόμενα έχουν κοπάσει σήμερα το πρωί και συνεχίζονται οι αντλήσεις υδάτων, ενώ σε λίγο φτάνει και ενίσχυση με μηχανικά μέσα από στρατιωτικά μηχανήματα της μονάδας Μηχανικού στο Λουτράκι, προκειμένου να ενισχύσουν τα συνεργεία της πολιτικής προστασίας.

Πλημμύρες από την έντονη βροχόπτωση σημειώθηκαν και σε Κιάτο και Κόρινθο. Στο Κιάτο οι κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων και απεγκλωβισμούς από τα σπίτια τους ξεπέρασαν τις 100 και στη Κόρινθο έφτασαν τις 30, ενώ για αρκετές ώρες θα συνεχιστεί η άντληση των υδάτων.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top