anastiasiadis-eroglou

02/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Νέα συνεδρίαση για το Κυπριακό

Το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου συνεδριάζει με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό - Ανακήρυξη του Νικόλα Παπαδόπουλου ως νέου πρόεδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, με μικρή διαφορά από τον πρώην πρόεδρο, Μάριο Καρογιάν.
      Pin It

Την Δευτέρα συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο, ώστε να ενημερώσει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της πρόσφατης άτυπης συνάντησής του με τον Ντερβίς Έρογλου και τις επαφές του με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Επίσης, αναμένεται να αξιολογηθεί η κατάσταση και να αποφασισθούν οι περαιτέρω ενέργειες της Ελληνοκυπριακής πλευράς, ενώ η συνεδρία πραγματοποιείται λίγο πριν από την επιστροφή του Αλεξάντερ Ντάουνερ, προσωπικού συμβούλου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, με στόχο την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό.

Νέος πρόεδρος στο ΔΗΚΟ

O Νικόλας Παπαδόπουλος αναδείχτηκε νέος πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής εξασφαλίζοντας το ποσοστό 51,12% έναντι του 48,88% του συνυποψηφίου του και πρώην προέδρου Μάριου Καρογιάν. Πριν τα τελικά αποτελέσματα, ο κ. Καρογιάν είχε ζητήσει επανάληψη της καταμέτρησης των ψήφων, καθώς αυτή είχε καθυστερήσει να ολοκληρωθεί, και υπέβαλε ένσταση κατά του κύρους των εκλογών καταγγέλλοντας ότι δεν επετράπη σε περισσότερα από 400 παλαιά και νέα μέλη του κόμματος να ψηφίσουν.

Οι ενστάσεις απορρίφθηκαν σε σύσκεψη των εφόρων εκλογής όλων των επαρχιών και ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανακηρύχθηκε νέος πρόεδρος, ο οποίος έστειλε μηνύματα εσωκομματικής ενότητας δηλώνοντας «Θέλω ξεκάθαρα να τείνω χέρι φιλίας και συνεργασίας προς τον συναγωνιστή Μάριο Καρογιάν και σε όλους τους συναγωνιστές που θέλουν να βοηθήσουν, ώστε αυτό το τιμημένο κόμμα, να συνεχίσει να υπηρετεί την Κύπρο και τον λαό της, γιατί είναι πολύ περισσότερα όσα μας ενώνουν παρά όσα μας χωρίζουν» και πρόσθεσε ότι το κόμμα θα δώσει αγώνες για να ξεπεράσει η πατρίδα τα οικονομικά αδιέξοδα και να επιλυθεί το Κυπριακό.

Ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ, γιος του πρώην προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και του κόμματος Τάσσου Παπαδόπουλου, είχε εναντιωθεί στην υποψηφιότητα του νυν προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου αλλά είχε δήλωσε ότι το αν το ΔΗΚΟ συνεχίσει να μετέχει στην κυβέρνηση Αναστασιάδη, θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο. Ο Μάριος Καρογιάν παρά τις ενστάσεις και τις διαφωνίες του, συνεχάρη τον Νικόλα Παπαδόπουλο και δήλωσε πως ως στρατιώτης του ΔΗΚΟ θα συνεχίσει να υπηρετεί το κόμμα και πως η κομματική του νομιμοφροσύνη και η αφοσίωσή του στους αγώνες και τις αρχές του καθώς και η δημοκρατική του συνείδηση δεν του επιτρέπουν να διευρύνει τις πληγές στο ΔΗΚΟ.

 

 

Scroll to top