argos

02/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Άργος, πόλη έκτακτης ανάγκης

Νεκρή μια 55χρονη από τη Σερβία που βρέθηκε πνιγμένη σε υπόγειο διαμέρισμα στο Άργος. Τεράστια προβλήματα από τις καταιγίδες στο Κιάτο, νότια της Ηλείας και στην περιοχή της Τριφυλίας. 150.000 ευρώ, έκτακτη ενίσχυση στο δήμο του Άργους.
      Pin It

Πόλη έκτακτης ανάγκης το Άργος έπειτα από την φονική νεροποντή της Κυριακής. Ξεχείλισαν οι δύο ξεροπόταμοι Ξεριάς και Πάνιτσα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη και να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα η οποία ανασύρθηκε από υπόγειο σπιτιού τη νύχτα της Κυριακής.

Πρόκειται για μια 55χρονη που βρέθηκε πνιγμένη σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Χαντζή στο Αργος. Ο ακάλυπτος χώρος της πολυκατοικίας συγκέντρωσε πολύ νερό λόγω της κακοκαιρίας, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το τοιχίο και η γυναίκα να πνιγεί.

Οπως δήλωσε ο δήμαρχος του Αργους, Δημήτρης Καμπόσος, πρόκειται για μια 55χρονη σερβικής καταγωγής που διέμενε σε υπόγειο στο κέντρο της πόλης. Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισαν πολλές περιοχές της επαρχίας Αργους, από τα ορεινά μέχρι τα πεδινά και την ευρύτερη περιοχή.

Μεγάλα προβλήματα από την καταιγίδα αντιμετώπισε το Κιάτο Κορινθίας, χωριά στα νότια της Ηλείας και στην περιοχή της Τριφυλίας στη Μεσσηνία.

Έκτακτη ενίσχυση 150.000 ευρώ 

Έκτακτη επιχορήγηση 150.000 ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών θα δοθεί άμεσα στον δήμο Άργους, για την ανακούφιση των πλημμυροπαθών, όπως ανακοινώθηκε από το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την πόλη, υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο της πόλης, ανέφερε ότι από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα δοθούν κονδύλια στον δήμο, για την αποκατάσταση των υποδομών και για αντιπλημμυρικά έργα στον δήμο Άργους- Μυκηνών.

Παράλληλα ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ζήτησε από τους υπουργούς να δοθεί επιπλέον επίδομα θέρμανσης στους πλημμυροπαθείς.

efsyn.gr

 

Scroll to top