thessaloniki-magkali

03/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εξάμηνη άδεια παραμονής στην τραγική μάνα από τη Σερβία

Άδεια παραμονής, εξάμηνης διάρκειας, για ανθρωπιστικούς λόγους έλαβε η μητέρα της 13χρονης που έχασε τη ζωή της από αναθυμιάσεις μαγκαλιού στη Θεσσαλονίκη.
      Pin It

Μετά την απώλεια της 13χρονης κόρης της, η 54χρονη γυναίκα από τη Σερβία είχε να αντιμετωπίσει και την κρατική «υπευθυνότητα» που ανακάλυψε ότι βρισκόταν χωρίς ανανεωμένη άδεια παραμονής στη χώρα μας και της ζήτησε να εγκαταλείψει την Ελλάδα μέσα σε 30 ημέρες.

Η άτυχη γυναίκα που είχε έρθει ως οικονομική μετανάστρια και είχε άδεια παραμονής λόγω εργασίας, ήταν άνεργη εδώ και καιρό, με τα αποτελέσματα της φτώχειας που βίωνε να έχουν τραγικά αποτελέσματα για την οικογένειά της.

Αμέσως μετά την είδηση του θανάτου της 13χρονης Σάρα, η Υποδιεύθυνση Αλλοδαπών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης θεώρησε την 54χρονη μητέρα της κρατούμενη για παράνομη παραμονή στη χώρα, ωστόσο στη συνέχεια της δόθηκε ένα χαρτί διοικητικής απέλασης, σύμφωνα με το οποίο οφείλει να φύγει από την Ελλάδα μέσα σε 30 ημέρες.

Ωστόσο, με εντολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια, δόθηκε στην 54χρονη γυναίκα εξάμηνη άδεια παραμονής για ανθρωπιστικούς λόγους, με δυνατότητα παράτασης, προκειμένου να μπορέσει να συνέλθει από το χαμό του παιδιού της και να μπορέσει να έχει ένα καλύτερο μέλλον στη χώρα μας.

efsyn.gr

Scroll to top