Tsipras-Alexis

03/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για τους πλειστηριασμούς ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παράταση της προστασίας από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και απαγόρευση της πώλησης των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds θα περιλαμβάνει η τροπολογία που θα καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα.
      Pin It

Στο ετήσιο συνέδριο του Ελληνοαμερικάνικου Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα προχωρήσει στην κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή, με την οποία θα παρατείνεται η προστασία από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αλλά και θα απαγορεύεται η πώληση των «κόκκινων» δανείων σε ξένα funds.

Αυτή η  άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών θα είναι «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας», σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, που συμπλήρωσε ότι «το θέμα των πλειστηριασμών δεν λύνεται ούτε με συσκέψεις ούτε με λεονταρισμούς» και υπενθύμισε ότι «μεγάλο μέρος των κόκκινων δανείων περνάει στα χέρια κερδοσκόπων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιέγραψε την προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως μια «ειλικρινή πρόταση σε όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας για συστράτευση γιατί τα προβλήματα μας υπερβαίνουν», ενώ έθεσε ως προνομιακό πεδίο επενδύσεων την καινοτομία, καλώντας όλες τις παραγωγικές δυνάμεις να συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και του τόπου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το κόμμα του «φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τα μνημόνια της χώρας»  και πως «το 2014 θα είναι το έτος μηδέν για την ανασυγκρότηση της Ελλάδας από το λαό και την κυβέρνησή του – την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημείωσε, παράλληλα, ότι το ύψος του δημοσίου χρέους δεν προσφέρεται για success story, πως η αποπληρωμή του πρέπει να συνδέεται με ρήτρα ανάπτυξης, καθώς και ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι βιώσιμο, όταν ακολουθείται αυτού του είδους η πολιτική από την κυβέρνηση, η οποία «επιχειρεί να κρύψει πίσω από δημιουργική λογιστική τα λάθη της».

efsyn.gr

Scroll to top