Pin It

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε χθες η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο ελληνόκτητο κρουαζιερόπλοιο «Ocean Countess», σημαίας Πορτογαλίας, στα ναυπηγεία της Χαλκίδας. Πάντως η φωτιά, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχε κατασβεστεί, εξακολουθούσαν να υπάρχουν μικρές εστίες και είχαν ξεκινήσει ρίψεις νερού από αντλίες και από την ξηρά.

 

Η φωτιά εκδηλώθηκε στο ανώτερο κατάστρωμα (deck 5) κάτω από άγνωστες μέχρι και αυτή τη στιγμή συνθήκες και εξαπλώθηκε και σε άλλα καταστρώματα. Παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της από πλωτό της Πυροσβεστικής και ρυμουλκά, η φωτιά σιγόκαιε μέχρι και χθες το βράδυ. Πάντως, σύμφωνα με το Λιμενικό, δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προληπτικά τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα.

 

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τόνισαν πως δεν γνωρίζουν ακόμα την αιτία που ξέσπασε η φωτιά, κάτι που θα γίνει γνωστό μόλις κατασβεστεί τελείως και ανέβουν στο πλοίο οι ειδικοί. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες εκτιμήσεις τους, οι ζημιές που έχουν προκληθεί είναι σημαντικές.

 

Να σημειωθεί ότι το «Ocean Countess» είναι ηλικίας 37 ετών, κατασκευάστηκε το 1976 σε ιταλικά ναυπηγεία και σε ελληνικά χέρια πέρασε το 1998. Εχει μήκος 179 μέτρα, χωρητικότητα 800 επιβάτες και 350 άτομα πλήρωμα, διαθέτει 10 καταστρώματα και 400 καμπίνες. Στα τέλη του 2012 πραγματοποίησε την τελευταία του κρουαζιέρα στα Κανάρια Νησιά, ενώ τους τελευταίους μήνες βρισκόταν στα ναυπηγεία της Χαλκίδας.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top