Pelegrinis-Theodosis

04/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Πελεγρίνης: Υπερήφανος για τους διοικητικούς υπαλλήλους

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δήλωσε πως είναι υπερήφανος για τους διοικητικούς υπαλλήλους που έχει το ίδρυμα, σημειώνοντας πως «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε».
      Pin It

Στο πλευρό των απεργών διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών τάχθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας σε εκδήλωση στο πανεπιστήμιο.

«Δεν ξέρω αν ποτέ ξανά ήταν τόσο γεμάτη η αίθουσα του πανεπιστημίου μας» είπε ο κ. Πελεγρίνης, παίρνοντας αμέσως το μέρος των διοικητικών υπαλλήλων που αντιστέκονται στο μέτρο της διαθεσιμότητας που θέλει να εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας πως αισθάνεται «δέος απέναντι στους απεργούς που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους».

Παράλληλα, εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ στον υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος ζήτησε την παραπομπή του στη Σύγκλητο με το ερώτημα της αργίας. «Κατηγορώ το υπουργείο Παιδείας για αυταρχισμό και σειρά λαθών, τα οποία προσπαθεί να διορθώσει διαπράττοντας νέα λάθη» ανέφερε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, τονίζοντας ότι «προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία».

Για το μέλλον του στο ίδρυμα δεν γνωρίζει αν θα είναι στη θέση του αύριο, ωστόσο δήλωσε πως είναι υπερήφανος για τους υπαλλήλους που έχει το πανεπιστήμιο, γνωρίζοντας την… αποθέωση από τους διοικητικούς υπαλλήλους, για τους οποίους τόνισε πως «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε».

Scroll to top