04/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΒΙΚΤΩΡ ΡΕΣΤΗΣ

Πήρε… «εξιτήριο» από τον Κορυδαλλό

      Pin It

Αποφυλακίστηκε μετά από περίπου πέντε μήνες προσωρινής κράτησης ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, που κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της FB BANK.

 

Με διάταξη της αρμόδιας ανακρίτριας, Ρέας Κατσιβέλη, και σύμφωνη πρόταση του εισαγγελέα, Κ. Σπηλιόπουλου, η προσωρινή κράτησή του αντικαταστάθηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

 

Ο γνωστός επιχειρηματίας είχε κριθεί προφυλακιστέος το περασμένο Ιούλιο μετά την απολογία του για την υπόθεση επισφαλών δανείων ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ που φέρεται να χορήγησε σε εταιρείες επιρροής του η τράπεζα FB, της οποίας κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών και ήταν τότε πρόεδρος του Διοικητικού της Συμβουλίου.

 

Υπενθυμίζεται ότι το ένταλμα προσωρινής κράτησής του είχε εκδοθεί με το σκεπτικό ότι ήταν ύποπτος φυγής καθώς και ότι έχει μεγάλη επιχειρηματική δραστηριότητα και είναι πολύ πιθανόν να διαπράξει νέα αδικήματα εάν αφεθεί ελεύθερος.

 

Οπως ανέφεραν τότε οι αρμόδιοι δικαστικοί λειτουργοί, «ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος φυγής καθώς κάνει συχνά μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό, διαθέτει 251 offshore εταιρείες και λόγω της ιδιότητας ως ιδιοκτήτης πλοίων μπορεί να βρει εύκολα μέσο διαφυγής».

 

Οσο για την κίνησή του να επιστρέψει επιταγή με ποσό ύψους 5,8 εκατομμυρίων ευρώ, οι εισαγγελείς δεν τη θεώρησαν έμπρακτη μετάνοια. Η ανακρίτρια είχε εκτιμήσει ότι τα 5,8 εκατομμύρια είναι τμήμα μεγαλύτερου ποσού που ενσωμάτωσε στην περιουσία του ο Ρέστης από το σκάνδαλο της FB BANK.

 

Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση και επιμένει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, τον πρώην συνεργάτη του, Αν. Πάλλη, ο οποίος καταζητείται.

 

Μετά τη χθεσινή αίσια εξέλιξη της τρίτης κατά σειράς προσφυγής του, οι συνήγοροι του εφοπλιστή δήλωσαν:

 

«Ο κ. Ρέστης, με αίσθημα ευθύνης, θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να αποδείξει την αθωότητά του».

 

Κ.ΚΑΤ.

 

Scroll to top