04/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Μιχαλολιάκου

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2014 η δίκη του πολιτευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη.
      Pin It

Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2014 η δίκη του πολιτευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη

 

Στη φυλακή θα παραμείνει ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος. Η ανακρίτρια Ιωάννα Κλάπα, που χειρίζεται την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, απέρριψε την αίτηση του κατηγορουμένου, ο οποίος ζητούσε την αποφυλάκισή του υποστηρίζοντας ότι δεν συντρέχουν νόμιμοι λόγοι κράτησής του. Την απόρριψη της αίτησης Μιχαλολιάκου είχε διατυπώσει με πρότασή του και ο αρμόδιος εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σημειώνει: «Αναμένουμε την αιτιολόγηση της απόφασης, οπότε και το νομικό τμήμα του Κινήματος θα απαντήσει με βάσιμα νομικά επιχειρήματα στην πιο βρόμικη σκευωρία της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας της χώρας».

 

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε χθες για τις 16 Σεπτεμβρίου του 2014, από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, η δίκη του υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αλέξανδρου Πλωμαρίτη, ο οποίος κατηγορείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979 για προτροπή σε ρατσιστική βία.

 

Σύμφωνα με την κατηγορία, σε ντοκιμαντέρ που πρόβαλε το βρετανικό κανάλι Channel 4, μεταδόθηκαν δηλώσεις του Πλωμαρίτη που είχαν καταγραφεί από τον Κωνσταντίνο Γεωργούση, σπουδαστή στη βρετανική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, για το ντοκιμαντέρ του με τίτλο «The Cleaners». Υστερα από το σοκ που προκάλεσε το ντοκιμαντέρ, το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής παρέδωσε το υλικό στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας, Παναγιώτα Φάκου, η οποία με τη σειρά της διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια. Στο βίντεο ο Πλωμαρίτης αποκαλεί τους μετανάστες «μιάσματα», «πρωτόγονους» και «υπάνθρωπους», ισχυριζόμενος μάλιστα ότι αυτοί είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας το οποίο θα λυθεί μόνον όταν φύγουν από τη χώρα.

 

Η δίκη του αναβλήθηκε λόγω κωλύματος των συνηγόρων του κατηγορουμένου. Παρόντες χθες στο δικαστήριο ήταν και πληρεξούσιοι δικηγόροι της πακιστανικής κοινότητας στην Ελλάδα, η οποία προτίθεται να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

 

Μαρ.Δ.

 

Scroll to top