05/12/13 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαγωνισμός για τα Sony World Photography Awards 2014

Τελευταία πρόσκληση για την υποβολή συμμετοχώς πραγματοποιούν τα βραβεία Sony World Photography Awards 2014 ανακοινώντας παράλληλα την επιτροπή των κριτών.
      Pin It

Ένας μήνας απομένει για να καταθέσουν οι φωτογράφοι τις αιτήσεις συμμετοχής τους στα Βραβεία Sony World Photography Awards 2014, καθώς οι συμμετοχές στον Ανοιχτό διαγωνισμό και το Διαγωνισμό Νέων γίνονται δεκτές μέχρι τις 6 Ιανουαρίου, ενώ οι συμμετοχές στην Κατηγορία Επαγγελματιών λήγουν στις 9 Ιανουαρίου. Όλες οι αιτήσεις είναι δωρεάν και υποβάλλονται μέσω του www.worldphoto.org

sony

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Φωτογραφίας παρουσιάσε την Τιμητική Κριτική Επιτροπή για το φετινό διαγωνισμό, ενώ αποκαλύπτει μία αποκλειστική επιλογή των υποβολών συμμετοχής στα βραβεία 2014. Προεδρεύων για το 2014 θα είναι ο William Hunt, σύμβουλος φωτογραφίας με βάση τη Νέα Υόρκη και μέλη της επιτροπής είναι όλοι επαγγελματίες φωτογράφοι από την Παγκόσμια Ακαδημία Φωτογραφίας: η Ruth Eichhorn Διευθύντρια φωτογραφίας Περιοδικό Geo, η Johanna Neurath Design Director στις εκδόσεις Thames & Hudson , η Isbaella Icoz Έφορος , ο Guy Harrington Διευθυντής Soho Management , ο Matthew Pillsbury Φωτογράφος , ο Harry Hardie, Panos Pictures/ HERE Press , η Suzy Koo Διευθύντρια Δημιουργικών Μέσων Burberry , η Poorna Bell Lifestyle Editor, Huffington Post και ο Simon Barnett, Διευθυντής φωτογραφίας CNN Digital.

Τα βραβεία διανύουν τον έβδομο χρόνο και αποτελούν έναν από τους κορυφαίους διαγωνισμούς φωτογραφίας και παρέχουν διεθνή προβολή και αναγνώριση στους νικητές αλλά και στους φιναλίστ.

Η Νορβηγίδα φωτογράφος Andrea Gjestvang, νικήτρια των βραβείων του 2013 σχολίασε: «Κερδίζοντας αυτό το βραβείο L’Iris d’Or, απέκτησα μεγάλη αναγνώριση και η δουλειά μου έγινε γνωστή σε ένα ευρύτερο κοινό, όχι μόνο σε εκδότες, συλλέκτες και πιθανούς συνεργάτες αλλά και στους καθημερινούς αναγνώστες, που συγκινήθηκαν από τις εικόνες. Μου προσέφερε καινούργιες ευκαιρίες και μου έδωσε ένα τεράστιο κίνητρο για να συνεχίσω να ακολουθώ τις ιστορίες, στις οποίες πιστεύω».

Το περίφημο βραβείο L’Iris d’Or και ο τίτλος του Επαγγελματία Φωτογράφου της Χρονιάς 2014 συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο ύψους $25.000, ενώ ο τίτλος του Φωτογράφου του Ανοιχτού διαγωνισμού της Χρονιάς 2014 για τους ερασιτέχνες φωτογράφους από $5.000. Επίσης, τρεις φωτογράφοι κάτω των 20 ετών θα επιλεγούν ως νικητές της Κατηγορίας Νέων.

Σημαντικό είναι πως όλοι οι νικητές θα λάβουν εξοπλισμό οπτικής απεικόνισης τελευταίας τεχνολογίας από τη Sony. Τέλος, οι νικητές καθώς και οι φιναλίστ φωτογράφοι θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο Somerset House, στο Λονδίνο από την 1η έως τις 18 Μαΐου 2014, να συμπεριλαμβάνονται στον τόμο Sony World Photography Awards, έκδοση 2014 και να παρουσιάζονται στο website του Παγκόσμιου Οργανισμού Φωτογραφίας.

Scroll to top