yemen-explosion

05/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στην Υεμένη

Καμικάζι προκάλεσε μεγάλη έκρηξη στο υπουργείο Άμυνας σύμφωνα με το οποίο στόχος ήταν το νοσοκομείο, ενώ ακούστηκαν πυροβολισμοί με πολλά θύματα.
      Pin It

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε το πρωί της Πέμπτης το υπουργείο Άμυνας της Υεμένης από καμικάζι, ο οποίος οδήγησε το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητό του στην πύλη, ενώ ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών μέσα στο υπουργείο ανάμεσα  στους φρουρούς και ενόπλους, που φορούσαν στρατιωτικές στολές και εισχώρησαν στις εγκαταστάσεις του.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι  20 είναι οι νεκροί και οι τραυματίες και στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας το νοσοκομείο, που βρίσκεται στην έδρα του.

Ασθενοφόρα και στρατιωτικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, ενώ καπνοί καλύπτουν τον ουρανό πάνω από το κτίριο, που βρίσκεται στην είσοδο της παλιάς πόλης στο κέντρο της Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη σημειώνεται όταν στην Υεμένη αναζωπυρώνεται η βία και ο εθνικός διάλογος για το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα. Στρατιωτικές βάσεις και αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου αποτέλεσαν επανειλημμένα στόχο επιθέσεων πέρυσι, ενώ στην Αλ Κάιντα αποδίδονται πολλές επιθέσεις κατά του στρατού, κυρίως στη νότια χώρα. Αξιωματούχοι θεωρούν πως πρόκειται για μία από τις πιο ενεργές και επικίνδυνες οργανώσεις του τρομοκρατικού δικτύου, που αναπτύσσουν δράση στην Αραβική Χερσόνησο.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top