Pin It

Αστυφύλακας με βεβαρημένο παρελθόν για εμπλοκή σε απάτες συνελήφθη προχθές καθώς διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης που εξαρθρώθηκε από λιμενικούς.

 

Πρόκειται για έναν 41χρονο που υπηρετούσε ώς τον περασμένο Αύγουστο στο Αστυνομικό Τμήμα Ψυχικού και είχε τεθεί σε καθεστώς αυτοδίκαιης αργίας καθώς είχε διαπράξει απάτες για τις οποίες έχει οριστεί ήδη η δίκη του.

 

Ο πρώην ένστολος συνελήφθη από άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ως μέλος συμμορίας συνολικά οκτώ ατόμων –άλλων πέντε ημεδαπών και δύο αλλοδαπών- που αγόραζε και έφερνε από το εξωτερικό κοκαΐνη, την οποία διακινούσε και πουλούσε στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

 

Οπως διαπιστώθηκε, ο 41χρονος αστυνομικός είχε ενεργό συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, καθώς μεταξύ άλλων, διευκόλυνε τη δράση των μελών της, ενημερώνοντάς τους τόσο με στοιχεία από τα αρχεία της αστυνομίας όσο και για το πού βρίσκονταν οχήματά της. Καθώς όμως μετά την απομάκρυνσή του δεν είχε πρόσβαση σε υπηρεσιακά αρχεία, την τελευταία φορά ζήτησε και πήρε τις πληροφορίες που ήθελε από 27χρονο αστυφύλακα, που συνελήφθη από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι και σχημάτισαν σε βάρος του δικογραφία για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου.

 

Ο 41χρονος αστυφύλακας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πειραιώς προχθές, ενώ ο 27χρονος στην Εισαγγελία Αθηνών χθες. Σε βάρος του τελευταίου, εξάλλου, διατάχθηκε από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ΕΔΕ με το ερώτημα της απόταξης.

 

Μ. Τσαλδάρης

 

Scroll to top