panepistimio

09/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δεν κάνουν πίσω οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ

Πήραν απόφαση για δύο νέες 24ωρες απεργίες, Τρίτη και Τετάρτη - διαφωνεί η πλειοψηφούσα παράταξη. Νωρίτερα η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων. Φοιτητική συνέλευση στη Νομική για ενδεχόμενο κατάληψης.
      Pin It

Δύο νέες 24ωρες απεργίες, για Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη, κήρυξαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, στη σημερινή Γενική τους Συνέλευση.

Η πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ του Συλλόγου εξέφρασε για μία ακόμα φορά τη διαφωνία της με την απόφαση, καθώς τάχθηκε υπέρ της αναστολής τής κινητοποίησης και της συνέχισης του διαλόγου με τον υπουργό Παιδείας, όπως αποφάσισε και η Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων.

«Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της Ομοσπονδίας, ζητάμε την απόσυρση της ΚΥΑ περί διαθεσιμότητας» δήλωσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας και της απεργιακής επιτροπής των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ.

«Διάλογος μπορεί να γίνει μόνο στη βάση των δικών μας προτάσεων» δήλωσε η Μαριλένα Λογοθέτη, μέλος της απεργιακής επιτροπής.

Αποκλεισμένη η Νομική Σχολή

Την ίδια ώρα, αποκλεισμένη είναι Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από ομάδες φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων, οι έχουν σχηματίσει αλυσίδα στην είσοδο του κτιρίου αποκλείοντας την πρόσβαση καθηγητών και φοιτητών σε αυτό.

Την έναρξη των μαθημάτων στη Νομική είχε ανακοινώσει χθες ο πρόεδρος της Σχολής Θ. Φορτσάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, περί τις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί φοιτητική συνέλευση κατά την οποία θα αποφασιστεί εάν θα γίνει κατάληψη.

Απόφαση της Ομοσπονδίας για αναστολή κινητοποιήσεων

Νωρίτερα, ένα παράθυρο για τη σωτηρία του εξαμήνου για τους μαθητές ανοίγει η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης που αποφάσισε την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων, τονίζοντας ωστόσο ότι «παραμένει σε αγωνιστική επαγρύπνηση και ετοιμότητα μέχρι η κυβέρνηση να υλοποιήσει με ταχύτατους ρυθμούς τις δεσμεύσεις της».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων ζητούν:

1. Nα διασφαλιστεί ότι δεν θα χάσει ούτε ένας διοικητικός υπάλληλος από αυτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα την εργασία του, ότι θα εργάζονται δηλαδή στα ιδρύματα με ενδο-ιδρυματική ή δια-ιδρυματική κινητικότητα, κάτι που εξαρχής ετέθη ως βασικό αίτημα μας (καμιά απόλυση).

2. Να διασφαλιστεί ότι κανείς από τους συναδέλφους που δεν απογράφηκαν δεν θα τεθεί σε αργία, δεν θα παραπεμφθεί σε πειθαρχικό και ότι θα τεθεί σε κινητικότητα (εφόσον συντρέχει λόγος) επί ίσοις όροις με τους άλλους υπό διαθεσιμότητα συναδέλφους, χωρίς μηδενική ή αρνητική μοριοδότηση.

3. Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των ιδρυμάτων μέσα από την επαρκή και αναγκαία στελέχωση τους.

4. Να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις στον πίνακα κατάταξης (διαπιστωτική πράξη) λαμβανομένων υπόψη των πινάκων με τα πραγματικά στοιχεία μοριοδότησης που θα στείλουν οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αλλά και των ενστάσεων που υποβλήθηκαν.

5. Σε κάθε περίπτωση, δεν απεμπολούμε αιτήματα και θέσεις για την ενίσχυση του δημόσιου χαρακτήρα των πανεπιστημίων, η υπονόμευση του οποίου μέσα από το νέο πλαίσιο (Ν.4009/2011) αλλά και άλλων νομοθετικών ρυθμίσεων θα μας βρει απέναντι.

6. Ανοιχτό παραμένει το θέμα της ισχύος των διαπιστωτικών πράξεων, δεδομένου ότι πολλοί εκ των συναδέλφων που αναγράφονται σε αυτές, έχουν αναλάβει την ευθύνη της έκδοσης και υπογραφής διοικητικών και λογιστικών πράξεων.

Μένει πλέον να αποφασιστεί η στάση που θα κρατήσει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που είναι ο μόνος που συνέχιζε την απεργία, καθώς το ΕΜΠ είχε σταματήσει την κινητοποίηση.

efsyn.gr

Scroll to top