euro-xrimata

09/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέες oμάδες για το ΕΣΠΑ σε κάθε υπουργείο

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό και ότι η μετάβαση από το τωρινό πρόγραμμα (2014-2020) στο νέο θα γίνει ομαλά.
      Pin It

Κάθε διαθέσιμο ευρώ του νέου ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί σε δράσεις προστιθέμενης αξίας σε κλάδους με συγκριτικά πλεονεκτήματα, περιορίζοντας τις συνέπειες τη κρίσης και ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή και την απόδοση της δημόσιας διοίκησης, με τη χρηματοδότηση των δράσεων να είναι εμπροσθοβαρής.

Αυτό σημείωσε συμπερασματικά, για τη σημερινή υποβολή της ελληνικής πρότασης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με το νέο ΕΣΠΑ 2014- 2020, ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκης. Επίσης ανέφερε ότι δημιουργείται νέα επιτελική ομάδα ΕΣΠΑ σε κάθε υπουργείο τόσο για τον σχεδιασμό όσο και για την ευθύνη της υλοποίησης των προγραμμάτων σε συνεργασία με τον φορέα υλοποίησης.

Υπογράμμισε ότι δεν θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό και ότι η μετάβαση από το τωρινό πρόγραμμα στο νέο θα γίνει ομαλά.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η τελική έγκριση από την ΕΕ αναμένεται στο τέλος Φεβρουαρίου 2014 και στο τέλος του πρώτου εξαμήνου 2014 θα γίνει και η έγκριση των προγραμμάτων.

Όπως σημείωσε ο υπουργός: «Τριάντα δύο απλοποιήσεις νομοθεσίας σε τρία νομοθετήματα έχουν γίνει ήδη, αλλά δεν αρκεί γιατί ήμασταν στη μέση μίας διαδικασίας γι' αυτό και θα γίνει επισκόπηση, από μηδενική βάση, των προβλημάτων και σύμπτυξη των σταδίων εκτέλεσης των έργων με προθεσμίες και κυρώσεις, ενώ στο πλαίσιο της κινητικότητας που θα υπάρξει θα υποστηριχθούν με στελεχιακό δυναμικό οι φορείς που εμφανίζουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των έργων».

efsyn.gr

Scroll to top