09/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιτέλους έσβησε η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο

Μια βδομάδα κράτησε η κατάσβεσή της και το Σάββατο ανακοινώθηκε επισήμως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
      Pin It

Μια βδομάδα κράτησε η κατάσβεσή της και το Σάββατο ανακοινώθηκε επισήμως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία

 

Μια βδομάδα μετά την εκδήλωσή της, η φωτιά στο ελληνόκτητο κρουαζιερόπλοιο «Οcean Countess», σημαίας Πορτογαλίας, στα ναυπηγεία της Χαλκίδας κατασβέστηκε. Το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας διενήργησε αυτοψία στο κρουαζιερόπλοιο και σύμφωνα με εκτίμησή τους η φωτιά έχει κατασβεστεί πλήρως.

 

Στη συνέχεια, κατατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας προς έγκριση σχέδιο ενεργειών και διαδικασιών για την απάντηση των καυσίμων και των λιπαντικών από τις δεξαμενές του πλοίου. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας με τα μέσα απορρύπανσης παραμένουν σε επιφυλακή. Να σημειωθεί ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο ανώτερο κατάστρωμα (dech 5) κάτω από άγνωστες μέχρι και αυτή τη στιγμή συνθήκες και εξαπλώθηκε και σε άλλα καταστρώματα.

 

Παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσής της, η φωτιά σιγόκαιγε μία ολόκληρη βδομάδα.

 

Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τόνισαν πως δεν γνωρίζουν ακόμα την αιτία που ξέσπασε η φωτιά, ενώ όπως υποστήριξαν το πλοίο δεν επισκευάζεται, καθώς έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

 

Σήμερα αναμένεται να ανέβει στο κρουαζιερόπλοιο ο εμπειρογνώμων, τον οποίο όρισε το Λιμεναρχείο Χαλκίδας, για να αναζητήσει την αιτία εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top