Pin It

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ., βαρυποινίτης δραπέτης και… η οικογένειά του που τον έκρυβε. Πρόκειται για 57χρονο κατάδικο για ληστείες, που ήταν καταζητούμενος από το 2012 και στο μεταξύ ενεπλάκη σε υπόθεση απόπειρας βιασμού. Μαζί του συνελήφθησαν άλλα έξι άτομα, στο πλαίσιο εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης σε Τρίκαλα και Σέρρες.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, τις πρωινές ώρες του Σαββάτου συνελήφθη στα Τρίκαλα 57χρονος δραπέτης φυλακών, ο οποίος στις 11 Δεκεμβρίου του 2012 δεν είχε επιστρέψει στο σωφρονιστικό ίδρυμα όπου κρατούνταν, ύστερα από άδεια που πήρε. Ο καταζητούμενος κατάφερε να διαφύγει με Ι.Χ. από δύο αστυνομικούς ελέγχους στους Νομούς Σερρών και Θεσσαλονίκης, ενώ στο όχημα που χρησιμοποιούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς.

 

Οπως έγινε γνωστό, εξέτιε ποινή για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση, παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων και πυρομαχικών, απάτη, παραβάσεις σχετικές με επιταγές και πλαστογραφία, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απόπειρα βιασμού που διαπράχθηκε κατά το χρονικό διάστημα που ήταν δραπέτης.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν επίσης πέντε Ελληνες, 58, 45, 33, 31 και 29 ετών, αλλά και η 20χρονη κόρη του δραπέτη. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για απόδραση κρατουμένου, υπόθαλψη εγκληματία και παραβάσεις νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και όπλων. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πέντε όπλα, πλήθος φυσιγγίων και 208,3 γραμμάρια χασίς.

 

Scroll to top