Olympiakos-Mitroglou-Saviola-Vais

09/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η ώρα του Σαβιόλα

Η αμηχανία του Μίτσελ τώρα που λείπει ο Μήτρογλου.
      Pin It

Η αμηχανία του Μίτσελ τώρα που λείπει ο Μήτρογλου

 

Του Νίκου Ασημακόπουλου

 

Λίγα πράγματα να ξέρει κάποιος από μπάλα, καταλαβαίνει ότι ο Μίτσελ δεν έχει δουλέψει μέχρι τώρα καθόλου πάνω στην αξιοποίηση του Σαβιόλα.

 

Τόσα εκατομμύρια έδωσε ο Μαρινάκης για να τον φέρει το καλοκαίρι, τόσες και τόσες προσπάθειες έγιναν για να αποκτήσει ένα ρόλο μέσα στην ομάδα, αλλά μέχρι σήμερα ο Αργεντινός σούπερ σταρ τσαλαβουτάει στα ρηχά, με φανερή την αδυναμία του να βρει ένα πάτημα και να μπορέσει να αποδώσει.

 

Αντί δηλαδή να δουλέψει όλο το «σύστημα Ολυμπιακός» με στόχο να τον κάνει βασικό και αναντικατάστατο, τον έχει και τον χρησιμοποιεί πότε σαν μπαλαντέρ, πότε σαν συμπληρωματικό κάποιων άλλων, πότε σαν κρυφό κυνηγό που είναι η πραγματική του θέση, ενώ συχνά-πυκνά τον αφήνει να κάθεται και να βλέπει το ματς από τον πάγκο.

 

Ολα αυτά τα σκεπάζει μέχρι τώρα η μεγάλη χρονιά του Μήτρογλου. Ο «πιστολέρο» βρίσκεται στο πικ της φόρμας του, σκίζει δίχτυα, έχει κάνει την Ευρώπη να ασχολείται μαζί του και φυσικά η γεμάτη παρουσία του μπροστά μπαλώνει τα κενά και φέρνει αποτελέσματα.

 

Ετσι δεν χρειάζεται να εξηγήσει κάποιος μέσα από την ομάδα την απραξία του Σαβιόλα από την αρχή της σεζόν. Κι όταν έρχεται η κουβέντα, όλοι καταφεύγουν σε εύκολες και αντιποδοσφαιρικές δικαιολογίες. Από το… «δεν ταιριάζει στο στιλ μας», μέχρι το ότι ήρθε στην Ελλάδα για να… κολλήσει ένσημα και αδιαφορεί.

 

Η πραγματικότητα, βέβαια, λέει πως ο προπονητής δεν έχει δουλέψει καθόλου (όπως είχε υποχρέωση) πάνω στα πλεονεκτήματά του, ούτε κατάφερε να βρει τρόπους ένταξης στην ομαδική λειτουργία. Κι έτσι ο παίκτης χαραμίζεται, ενώ με έναν κανονικό προπονητή θα μπορούσε να είναι πολύτιμο κεφάλαιο.

 

Τώρα, όμως, ήρθε η ώρα να παίξει ο Ολυμπιακός χωρίς τον Μήτρογλου, άρα να βασιστεί πάνω στον Σαβιόλα αύριο κόντρα στην Αντερλεχτ. Κι εδώ θα φανεί η πραγματική ικανότητα του Ισπανού να επενδύσει πάνω στον ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή του, που ώς τώρα χαραμίζεται. Λίγες ώρες υπομονή…

 

Scroll to top