10/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μεροκάματο θανάτου

Επεσε στο κενό από ύψος 20 μέτρων και έχασε τη ζωή του 41χρονος εργαζόμενος ο οποίος συμμετείχε σε εργασίες επισκευής στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας.
      Pin It

Επεσε στο κενό από ύψος 20 μέτρων και έχασε τη ζωή του 41χρονος εργαζόμενος ο οποίος συμμετείχε σε εργασίες επισκευής στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας

 

ΛΑΜΙΑ Του Γιώργου Δελιχά

 

Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το πρωί ένας 41χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας, όταν έπεσε στο κενό από ύψος 20 μέτρων και από εξέδρα της περιστροφικής καμίνου όπου και συμμετείχε σε εργασίες επισκευής και συντήρησης. Το εργατικό δυστύχημα συνέβη κατά τις 11 το πρωί, σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία της Λοκρίδας αλλά και προβληματισμό στους εργαζόμενους για τα μέτρα ασφαλείας.

 

Ο άτυχος 41χρονος από τη Μαλεσίνα, που ήταν μόνιμος εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ και επιστάτης στις περιστροφικές καμίνους, συμμετείχε χθες το πρωί σε εργασίες επισκευής και συντήρησης που γίνονταν σε ύψος μεγαλύτερο των 20 μέτρων. Κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο κενό, μπροστά στους σοκαρισμένους συναδέλφους του, προσθέτοντας έναν ακόμη θάνατο από εργατικό δυστύχημα στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

 

Ο θάνατος του 41χρονου πατέρα 3 ανήλικων παιδιών, εκτός από θλίψη στη δοκιμαζόμενη κοινωνία της Λοκρίδας, ήρθε να ενισχύσει τον προβληματισμό των εργαζομένων για τις συνθήκες και τα μέτρα ασφαλείας τόσο στο εργοστάσιο της Λάρυμνας όσο και στα υπόλοιπα εργοτάξια της εταιρείας. Μάλιστα, τα ζητήματα των μέτρων ασφαλείας έχουν τεθεί σε αρκετές περιπτώσεις από το σωματείο και τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, ενώ αποτελούν και ένα από τα αιτήματα της τρίωρης στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει για σήμερα από την προηγούμενη εβδομάδα το Σωματείο των Μεταλλωρύχων της ΛΑΡΚΟ στο Νέο Κόκκινο Βοιωτίας.

 

Μέτρα ασφαλείας

 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Κυριακάκης, Γιάννης Σταθάς και Βαγγέλης Αποστόλου, εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του 41χρονου και ζητούν «να γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες Επιθεώρησης Εργασίας και εισαγγελικές αρχές ώστε να διαλευκανθούν οι αιτίες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες». Για «λειψά μέτρα ασφαλείας, εντατικοποίηση της δουλειάς αλλά και απαξίωση της επιχείρησης με σκοπό την παράδοσή της στο κεφάλαιο» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ, που καλεί τους εργαζόμενους «να απαιτήσουν από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ασφαλείας παντού».

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

Ατύχημα με μπετονιέρα

 

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

 

Τον χάρο με τα μάτια του είδε ένας 30χρονος οικοδόμος χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, όταν πέρασε από πάνω του ολόκληρη μπετονιέρα κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικοδομή στην οδό Γιαμαλάκη, στο κέντρο της πόλης. Στο σημείο επικράτησε πανικός όταν οι περαστικοί αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενώ άμεσα ο εργάτης διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Οπως έγινε γνωστό, φέρει σοβαρά τραύματα στα κάτω άκρα, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του. Τις συνθήκες του ατυχήματος και το αν λαμβάνονταν όλα τα μέτρα προστασίας εξετάζει κλιμάκιο των ελεγκτών εργασίας, ενώ το περιστατικό προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων που σημειώθηκαν φέτος στην Κρήτη, έχοντας ήδη στερήσει τη ζωή σε 17 εργαζομένους.

 

Μ.Δ.

 

 

Scroll to top