limani

11/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στα πελάγη κάνουν απαγορευτική την πραγματοποίηση δρομολογίων - Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο – Από Πειραιά γίνεται μόνο το δρομολόγιο μέχρι την Αίγινα.
      Pin It

Σημαντικά προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια παρατηρούνται και σήμερα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, καθιστούν απαγορευτικό τον απόπλου των πλοίων.

«Απαγορευτικό» ισχύει στο λιμάνι του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 9 με 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού γίνονται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων και των συμβατικών πλοίων μόνο μέχρι την Αίγινα, ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια για Πόρο, Ύδρα και Σπέτσες.

Η γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας λειτουργεί κανονικά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας. Κλειστές είναι οι πορθμειακές γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα και Αρκίτσα – Αιδηψός.

Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις γραμμές Βόλος-Σποράδες, Κεραμωτή Καβάλας για Θάσο και Αλεξανδρούπολη για Σαμοθράκη, ενώ ανοιχτό είναι το Ρίο – Αντίρριο.

efsyn.gr

Scroll to top