11/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια και στην Αττική

Εκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνουν οι δήμοι ολόκληρης της χώρας. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Παρασκευή.
      Pin It

Εκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνουν οι δήμοι ολόκληρης της χώρας. Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την Παρασκευή

 

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

Χιόνια και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας, 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ από χθες το βράδυ αναμένονταν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Αττικής.

 

Σήμερα και αύριο προβλέπονται στα ανατολικά και νότια της χώρας τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

 

Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

 

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ θα σημειωθεί παγετός τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Στις περιοχές αυτές απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή στις μετακινήσεις με αυτοκίνητο, ενώ οι οδηγοί θα πρέπει να φροντίσουν να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Οι πεζοί συνιστάται να φορούν κατάλληλα παπούτσια και να είναι προσεκτικοί, προκειμένου να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων και των πεζοδρομίων.

 

Αύριο Πέμπτη, παρά την εξασθένηση των ανέμων, οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα κεντρικά και στα βόρεια. Οι παροδικές χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια θα συνεχιστούν, ειδικά στην Κρήτη, ενώ δεύτερο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται από την Παρασκευή.

 

Εκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων λαμβάνουν οι δήμοι της χώρας. Ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε 24ωρη λειτουργία τρεις θερμαινόμενους δημοτικούς χώρους, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκεται ήδη ο Ξενώνας Αστέγων.

 

Το Πολιτιστικό Κέντρο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας, στη Λένορμαν και Αλεξανδρείας 35, η Λέσχη Φιλίας Κυψέλης στην οδό Κίου 5 και το Υπνωτήριο του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Αλικαρνασσού 49, είναι οι χώροι που διατίθενται.

 

Ο Δήμος Αιγάλεω διαθέτει το πρώην 15ο Δημοτικό Σχολείο (Πελοποννήσου 3), την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κτίριο του δημαρχείου στην Ιερά Οδό 364, το 3ο ΚΑΠΗ (Δειρού & Ρίμινι) και το 6ο ΚΑΠΗ στη Μεσολογγίου 3 & Ευβοίας.

 

Στο Περιστέρι και τον Πειραιά

 

Ο Δήμος Περιστερίου με τη σειρά του ανοίγει το κτίριο του ΚΥΒΕ στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου 1 και Κηφισού και ο Δήμος Ρέντη διαθέτει τα ΚΑΠΗ Α’-Η’ Νίκαιας, τα Α’ και Β΄ΚΑΠΗ Ρέντη καθώς και το Κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου.

 

Ο Δήμος Πειραιά θέτει σε λειτουργία πέντε κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης (ΚΑΠΗ), ενώ θερμαινόμενοι χώροι διατίθενται σε Υδρα, Σαλαμίνα, Κύθηρα, Αγκίστρι, Πόρο, Αίγινα, Σπέτσες και Τροιζηνία.

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

 

«Σαρώνουν» και πάλι οι άνεμοι τα πελάγη

 

Προβλήματα σημειώνονται από χθες το απόγευμα, τα οποία αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα, στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Από χθες στις 6 το απόγευμα δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο από το λιμάνι του Πειραιά, όπως και από κάποια πορθμεία της χώρας, ενώ αναμενόταν όξυνση των προβλημάτων από τα μεσάνυχτα και μετά. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι σε ΒΔ, ΒΑ Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος, σε ΝΑ, ΝΔ και Κεντρικό Αιγαίο, Ικάριο, Σαρωνικό, Νότιο Ευβοϊκό, στο στενό του Καφηρέα, στη θάλασσα των Κυθήρων και της Σάμου, ενώ από τη 1 τη νύχτα ίδιες καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και στο Δυτικό-Ανατολικό Κρητικό και στο Καρπάθιο πέλαγος. Η κατάσταση θα είναι καλύτερη στο Ιόνιο. Καλό είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία ή με τα ταξιδιωτικά γραφεία για να μαθαίνουν εάν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγιά τους.

 

Χθες το πρωί το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Aqua Maria», το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο – Ψαρά – Μύρινα – Αγιος Ευστράτιος – Καβάλα, δεν προσέγγισε το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συνέχισε το δρομολόγιό του για Καβάλα. Στο πλοίο επρόκειτο να επιβιβαστούν τέσσερις επιβάτες και δύο φορτηγά αυτοκίνητα, ενώ προς αποβίβαση ήταν επτά επιβάτες και ένα φορτηγό.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Ξεπαγιάζουν οι κρατούμενοι

 

Την ώρα που σωστά δήμοι και υπηρεσίες φροντίζουν να μην πουντιάσουν οι άστεγοι, το σωφρονιστικό μας σύστημα παραμένει παγωμένο αφήνοντας τους κρατουμένους να ξεπαγιάζουν. Στον Κορυδαλλό, μετά την εξέγερση που έγινε εδώ και πολλούς μήνες, τα τζάμια στα κελιά σε όλες σχεδόν τις πτέρυγες είναι σπασμένα. Ειδικά στα κελιά της πτέρυγας των πλέον φτωχών και ανήμπορων να αγοράσουν έστω μία κουβέρτα δεν υπάρχει τζάμι ούτε για δείγμα. Αφήνουν τους κρατουμένους να πεθάνουν από το κρύο στο κράτος δικαίου του υπουργού κ. Αθανασίου. Από τα 90 φύλλα τζαμιού που είχαν ζητηθεί από τις φυλακές για να αντικαταστήσουν τα σπασμένα τζάμια, δόθηκαν μόνο 5 φύλλα με συνέπεια να μην μπορούν οι κρατούμενοι ούτε να σηκωθούν από τα κρεβάτια τους για να μην αρρωστήσουν. Κάνουν έκκληση κάνουν σε όλους τους πολίτες Επιτροπές αλληλεγγύης στους κρατουμένους να προσφέρουν κουβέρτες εν όψει και της επερχόμενης κακοκαιρίας. Οι κουβέρτες συγκεντρώνονται στην κατάληψη ΒΟΞ. Τραγική ειρωνεία, ο υπουργός χθες μίλησε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία τους!

 

Α.Ψ.

 

 

Scroll to top