NARKOTIKA

12/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Μετέφεραν «φούντα» κρυμμένη σε έπιπλα

Κύκλωμα που διακινούσε εκατοντάδες κιλά κάνναβης στην Ελλάδα και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες κρυμμένα μέσα σε έπιπλα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.
      Pin It

Το απόγευμα της Τρίτης συνελήφθησαν στην Παιανία τρεις Αλβανοί, ηλικίας 29, 30 και 33 ετών, καθώς στα σπίτια τους και στους χώρους όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά βρέθηκαν συνολικά 891 κιλά κάνναβης.

Το μεγαλύτερο μέρος των ναρκωτικών που έφερνε η σπείρα στη χώρα μας, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, προωθούνταν σε χώρες της δυτικής Ευρώπης με φορτηγά τα οποία μετέφεραν έπιπλα.

Η κάνναβη συσκευαζόταν σε αεροστεγείς συσκευασίες, στις οποίες τα μέλη του κυκλώματος έβαζαν και άλλες ουσίες για να γίνεται δυσκολότερος ο εντοπισμός τους από αστυνομικούς σκύλους. Στη συνέχεια οι συσκευασίες τοποθετούνταν μέσα στα έπιπλα και μεταφέρονταν στο εξωτερικό.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι έρευνες για τον εντοπισμό και των άλλων μελών του κυκλώματος συνεχίζονται.

Μ.Ι.Τ.
efsyn.gr

Scroll to top