Mantelis-Tasos

12/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκινά η δίκη του πρώην υπουργού Τάσου Μαντέλη

Η δίκη με την κατηγορία του χρηματισμού του Τάσου Μαντέλη από τη Siemens, αρχίζει σήμερα ύστερα από δύο διακοπές. Κατηγορούνται άλλα τέσσερα πρόσωπα που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση.
      Pin It

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ύστερα από δύο διακοπές, η δίκη του Τάσου Μαντέλη για την υπόθεση των χρημάτων, που είχε λάβει από τη Siemens.  Το ποσό των 450 χιλιάδων μάρκων κατηγορείται ότι έλαβε  ο πρώην υπουργός, ως αντάλλαγμα για την επιλογή της Siemens κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Μεταφορών, για την ψηφιοποίηση των κέντρων του ΟΤΕ. Τα χρήματα είχαν εμβαστεί από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρείας σε δύο δόσεις το 1998 και το 2000, σε λογαριασμό στην Γενεύη τον οποίο είχε ανοίξει ο ίδιος, όπως παραδέχεται.

Ο κ. Μαντέλης αρνείται από την αρχή την κατηγορία της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και υποστηρίζει ότι τα επίμαχα χρήματα ήταν προεκλογική χορηγία από τη γερμανική εταιρεία και όχι ανταλλάγματα. Στο εδώλιο μαζί του παραπέμπονται οι Γεώργιος Τσουγκράνης επιχειρηματίας και κουμπάρος του κ. Μαντέλη, Αντωνία Μάρκου εφοριακή υπάλληλος, Ηλίας Γεωργίου πρώην στέλεχος της ελληνικής Siemens και Αριστείδης Μαντάς, συνεργάτης του βασικού κατηγορούμενου.

Οι κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ενεργητικής δωροδοκίας κατά μόνας και από κοινού, άπαξ και κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Δημοσίου και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το δικαστήριο δεν ικανοποίησε τα αιτήματα αναβολής, που υποβλήθηκαν από την πλευρά των κατηγορουμένων για λόγους δημοσίου συμφέροντος, σύμφωνα με τον εισαγγελέα έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.

efsyn.gr 

Scroll to top