psihiatrikothessal

12/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης έχουν αποκλείσει την είσοδό του, αλλά η λειτουργία του νοσοκομείου συνεχίζεται κανονικά.
      Pin It

Την πύλη του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης απέκλεισαν το πρωί της Πέμπτης οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου διαμαρτυρόμενοι για τη διαθεσιμότητα, στην οποία τίθενται 61 συνάδελφοί τους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι επιτρέπουν την είσοδο των ασθενών για να μην παρεμποδιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο «αποκλεισμός» θα συνεχιστεί όλη την ημέρα, ενώ στη γενική συνέλευση των εργαζομένων θα αποφασιστεί η πορεία των κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΨΝΘ Θεόδωρο Κωνσταντινίδη.

Ο κ.Κωνσταντινίδης δήλωσε: «Το ΨΝΘ έχει 720 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 57 είναι γιατροί. Τον επόμενο χρόνο, πάνω από 100 αποκτούν συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Από τους 61 εργαζόμενους του ΨΝΘ που ανακοινώθηκε ότι τίθενται σε διαθεσιμότητα, οι 15 είναι οδηγοί, 25 νοσηλευτές, 4 ψυχολόγοι, 3 εργοθεραπεύτες και 4 κοινωνικοί λειτουργοί με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και 10 φύλακες και προσωπικό καθαριότητας. Εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας στο Υπουργείο και, παρά τη δέσμευση για ενιαία λύση, διαψεύστηκε. Αντιδρούμε στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία θέτει εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα, προχωρά στο κλείσιμο των ψυχιατρείων και στην υποβάθμιση της δημόσιας υγείας».

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top