eurostat

12/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Μείωση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη

Μείωση κατά 1,1% σημειώθηκε στην βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης τον Οκτώβριο, διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αγοράς για αύξηση του συγκεκριμένου μεγέθους.
      Pin It

Κατά 1,1% μειώθηκε τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, η βιομηχανική παραγωγή της Ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία,  διαψεύδοντας τις προσδοκίες της αγοράς για μία μικρή αύξηση του συγκεκριμένου μεγέθους. Αντίθετα, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση σε μηνιαία βάση από τον Σεπτέμβριο του 2012.

Οι αναλυτές που είχαν ερωτηθεί σχετικά από το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς προέβλεπαν αύξηση κατά 0,3%, μετά την μείωση κατά 0,2% τον Σεπτέμβριο. Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2012, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,2% για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Τα στοιχεία αυτά αποτελούν μία νέα προειδοποίηση για τον εύθραυστο χαρακτήρα της οικονομικής ανάκαμψης της Ευρωζώνης. Τη μεγαλύτερη μείωση σημείωσε η παραγωγή ενέργειας, ενώ η παραγωγή διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκε κατά 2,4% και των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 1,3%.

Σύμφωνα με την Eurostat, η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε σε δώδεκα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μεγεθύνθηκε σε έντεκα. Οι μεγαλύτερες μειώσεις καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (-11,6%), στην Μάλτα (-7,4%), στην Ολλανδία (-3,5%) και στη Σουηδία (-1,4%)., ενώ η μεγαλύτερη αύξηση βιομηχανικής παραγωγής καταγράφηκε στη (+2,2%), στη Δανία (+1,8%), στην Τσεχία και στη Ρουμανία (αμφότερες +1,7%).

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Scroll to top