12/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

5 πράγματα που αποφεύγουμε στο ραδιόφωνο…

 

1. Τα σουξέ και τις επιτυχίες.

 

2. Την Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία (βάζουμε και σκόρδα, σκεφτείτε).

 

3. Τις φανατισμένες πολιτικές εκπομπές (ένθεν κι ένθεν) όπως και τις αποκαλυπτικές που εξαντλούνται στην κρίση αυτοαναφορικότητας του παρουσιαστή.

 

4. Τον Γιώργο Λιάγκα στον Real 97,8 τα μεσημέρια. Ασε, βάζουμε Μενεγάκη στην τηλεόραση αν θέλουμε.

 

5. Τον πρωινό Σκάι 100,3 και δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το γιατί.

 

…και 5 που γουστάρουμε 

 

1. Τους Laternative στον Εν Λευκώ 87,7 τα πρωινά, 8 με 10.

 

2. Τον Σταμάτη Κραουνάκη στον 105,5 Στο Κόκκινο όταν δεν βγάζει τα προσωπικά του στο μικρόφωνο και τα οποία, άλλωστε, δεν καταλαβαίνει κανείς.

 

3. Την Ελληνοφρένεια (εννοείται).

 

4. Toυς Γιώργο Κακούση και Δημήτρη Πετρόπουλο στο Βήμα 99,5 τα πρωινά 8 με 10.

 

5. Τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου στον Alpha 98,9 τα απογεύματα 6 με 8 διότι κάνει εξωστρεφές ραδιόφωνο.

Ενα ECM ραδιόφωνο για εκλεκτούς

 

Δεν είναι ακριβώς ραδιόφωνο. Το ECM Radio της εκλεκτικής δισκογραφικής εταιρείας ECM – σε αυτήν ηχογραφεί τα άλμπουμ της και η Ελένη Καραΐνδρου, σας το λέω για να σας δώσω ένα στίγμα του ρεπερτορίου – είναι web radio και το βρίσκετε, το ακούτε δηλαδή, στη διεύθυνση www.ecmradio.gr. Τζαζ, κλασική μουσική, αυτοσχεδιασμοί κ.ά. Παίζει αποκλειστικά και μόνο μουσική, επιλεγμένη από τον ανεξάντλητο κατάλογο της δισκογραφικής εταιρείας. Και τα κομμάτια δεν μπαίνουν τυχαία το ένα μετά το άλλο, υπάρχουν διάφορα κριτήρια για τη σειρά μετάδοσής τους. Ορισμένοι δίσκοι συγκεντρώνουν ακόμα και 100 ανάλογα κριτήρια, από το πόσο τζαζ είναι π.χ. μέχρι το αν έχει πολύ σαξόφωνο, από το αν αναφέρεται σε έναν ποιητή και τους στίχους του έως το πόσα όργανα συμμετέχουν. Ετσι, δεν περνάς ξαφνικά από ένα κομμάτι με σόλο τζαζ πιάνο σε μια πολυφωνική ορχήστρα με πλούσια ενορχήστρωση.

Μπορεί στον Sfera 102,2 να μη συντονιστούμε για τη μουσική του, αυτή την εβδομάδα όμως τον ακούμε γιατί παρουσιάζει 100 εκπομπές από 100 καλλιτέχνες, από τις 10 το πρωί έως και τις 11 το βράδυ καθημερινά, έως και το Σάββατο. Εντάξει, εντάξει, δεν θα ακούσουμε την Ελλη Κοκκίνου για τα τραγούδια της, θα την ακούσουμε όμως να κάνει εκπομπή και να επιλέγει κομμάτια που της αρέσουν. Σκεφτείτε πως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης διάλεξε Depeche Mode. Αν είστε προς Κηφισιά κάντε μια βόλτα από το κέντρο, εκεί στήθηκε υπαίθριο στούντιο του σταθμού και υποδέχεται τους καλεσμένους του καλλιτέχνες και τους θαυμαστές τους. Εξωστρέφεια.

 

www.e-tetradio.gr

 

Scroll to top