12/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η αλληλεγγύη, όπλο των λαών

      Pin It

imerologio-allileggii-efsyn

Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ γέμισε με κόσμο και εικόνες αισιοδοξίας στη χθεσινή παρουσίαση του ημερολογίου «Κλικ στην Αλληλεγγύη». Από την Καβάλα έως την Ιεράπετρα, το φωτογραφικό αυτό οδοιπορικό επιχειρεί να παρουσιάσει τις διάφορες δομές και τα κινήματα αλληλεγγύης που δρουν σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη είναι ίσως το μοναδικό «όπλο» στα χέρια των ανθρώπων. Δεκατέσσερις φωτορεπόρτερ συνεργάστηκαν προκειμένου να ολοκληρωθεί το ημερολόγιο. Η ιδέα ξεκίνησε από τη στήλη «Γειτονιές της Αλληλεγγύης» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Ο μήνας Μάιος είναι αφιερωμένος στην «Εφ.Συν.» την οποία κάλυψε ο φωτορεπόρτερ Κώστας Νταντάμης. «Οταν μου δόθηκε η ευκαιρία να πάρω μέρος σε αυτό το εγχείρημα, αποφάσισα να φωτογραφίσω την “Εφημερίδα των Συντακτών”. Ηταν κάτι που μου έδωσε ελπίδα ότι με την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση μπορείς να πετύχεις κάτι μεγάλο και δυνατό. Είναι το ζωντανό παράδειγμα ότι στον χώρο των ΜΜΕ και ειδικότερα στην έντυπη ενημέρωση, τα πράγματα μπορούν να είναι διαφορετικά, μπορούν να είναι πολύ καλύτερα. Αλλωστε όπως λέει και ένα σύνθημα που με εκφράζει απόλυτα: “Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών, πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών”».

Το ημερολόγιο έχει τυπωθεί σε 30.000 αντίτυπα και μέχρι στιγμής έχουν διανεμηθεί περίπου 28.000 σε δομές αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα. Μιλήσαμε με την Πόπη Σταυροπούλου, μέλος της Συνέλευσης του Δικτύου Αλληλεγγύης Βύρωνα, μία από τις δομές που βοηθά ανθρώπους οι οποίοι έχουν ανάγκη. «Είναι μια πολύ θετική κίνηση με όμορφες φωτογραφίες. Υπήρξαν δάσκαλοι που πήραν το ημερολόγιο και το έβαλαν στην τάξη και μάλιστα βρήκαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα παιδιά που τρώνε στα συσσίτια και για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Ολα τα χρήματα από τις πωλήσεις θα διατεθούν σε τρόφιμα».

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top