12/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΠΑΚΗΣ ΕΓΚΑΛΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Αναξιοποίητα τα κονδύλια του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση

      Pin It

Την κυβέρνηση Σαμαρά αλλά και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτση εγκαλεί ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ., Κ. Πουπάκης (φωτογραφία), αφού όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έκαναν επαρκή χρήση των κονδυλίων από το Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) που διαθέτει ετήσιο προϋπολογισμό 150 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης.

 

«Αν και η πατρίδα μας κατέχει τη θλιβερή ευρωπαϊκή πρωτιά στην ανεργία, με μαζικές αναδιαρθρώσεις κλάδων και αποβιομηχάνιση ολόκληρων περιοχών, εντούτοις μόνο μία φορά μέχρι σήμερα ενεργοποίησε την παρέμβαση του Ταμείου (περίπτωση ALDI), την ώρα που πολλά κράτη-μέλη με πολύ χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας αναζητούν συστηματικά την αρωγή του» είναι η δήλωση-μαχαιριά του κ. Πουπάκη, που θέτει προ των ευθυνών της την κυβέρνηση του Αντ. Σαμαρά, η οποία επιμένει να κλείνει τα μάτια στην ανακούφιση των ανέργων παίζοντας μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη τους.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι χθες με μεγάλη πλειοψηφία ψηφίστηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Kανονισμός που θεσπίζει το αναθεωρημένο πλαίσιο λειτουργίας του Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) για την περίοδο 2014 – 2020.

 

Ούτε λίγο ούτε πολύ οι ευρωβουλευτές πέτυχαν την επέκταση της χρηματοδότησης από το Ταμείο και την περίοδο 2014-2020 και μάλιστα με επέκταση των δράσεών του σε νέες κατηγορίες εργαζομένων, όπως οι αυτοαπασχολούμενοι και όσοι εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

 

Τζ.Ρ.

 

Scroll to top