alexiadou

13/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Σε Ελληνίδα γλωσσολόγο το βραβείο «Λάιμπνιτς»

Η γλωσσολόγος της διασποράς Άρτεμις Αλεξιάδου θα τιμηθεί με το κορυφαίο γερμανικό επιστημονικό βραβείο «Λάιμπνιτς» για το 2014 .
      Pin It

Την ανώτερη επιστημονική διάκριση της Γερμανίας, το βραβείο «Λάιμπνιτς», θα λάβει η Ελληνίδα καθηγήτρια γλωσσολογίας του πανεπιστημίου της Στουτγκάρδης Άρτεμις Αλεξιάδου στις 12 Μαρτίου 2014 στο Βερολίνο.

Η επιλογή των 11 ερευνητών που θα βραβευτούν, έγινε από επιτροπή του Γερμανικού Ιδρύματος Ερευνών ανάμεσα σε 129 υποψήφιους, από όλο το φάσμα των θετικών και των κοινωνικών – ανθρωπιστικών ερευνών. Το βραβείο ισοδυναμεί με 2,5 εκατ. ευρώ για να χρηματοδοτήσει ερευνητικό έργο για μια περίοδο έως επτά ετών. Δόθηκε για πρώτη φορά το 1986 και επιτρέπει στους ερευνητές να αξιοποιήσουν, όπως νομίζουν τα χρήματα του βραβείου, χωρίς άλλες γραφειοκρατικές παρεμβάσεις.

Η Άρτεμις Αλεξιάδου είναι μια διεθνώς διακεκριμένη γλωσσολόγος, ειδικευμένη στη σύγχρονη γραμματική θεωρία, με ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση ανάμεσα στις ιδιότητες των ουσιαστικών και των ρημάτων, καθώς επίσης στη σύνταξη πολλών διαφορετικών γλωσσών, ρίχνοντας έτσι φως στον τρόπο που η γλώσσα «δουλεύει».

Η κ.Αλεξιάδου που το 2002 έγινε καθηγήτρια γλωσσολογίας στο πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, γεννήθηκε στον Βόλο το 1969 και σπούδασε Φιλολογία στο πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια έκανε το διδακτορικό της στο πανεπιστήμιο του Πότσνταμ.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top