Pin It

Ως υπονομευτές της κυβέρνησης και της σταθερότητας στη χώρα κατηγόρησε τους εκπροσώπους της τρόικας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνάντηση που είχε μαζί τους χθες το πρωί στο γραφείο του στο υπουργείο Εξωτερικών.

 

Ο χρόνος που κυλά ασφυκτικά εις βάρος της κυβέρνησης και τα άλυτα θέματα των μαραθώνιων διαβουλεύσεων ανάγκασαν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να χρησιμοποιήσει και πάλι σκληρή γλώσσα, αν και αργότερα, μετά το τέλος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο μέγαρο Μαξίμου, θέλησε να φανεί αισιόδοξος δηλώνοντας ότι η συμφωνία θα κλείσει.

 

Προκειμένου να πείσει

 

Στην κατ' ιδίαν συνάντησή του με τους δανειστές, ο κ. Βενιζέλος, προκειμένου να πείσει για τις υπερβολικές απαιτήσεις που προβάλλουν, επικαλέστηκε τις δηλώσεις στήριξης προς την ελληνική πλευρά εκ μέρους της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

 

«Δεν μπορεί οι θεσμικοί μας εταίροι να έχουν παραδεχθεί ότι τα πάμε καλά κι εσείς με τη στάση σας να υπονομεύετε την κυβέρνηση», υποστήριξε, υπενθυμίζοντας τις θυσίες στις οποίες έχουν υποβληθεί οι πολίτες και ζητώντας άμεση ολοκλήρωση της συμφωνίας.

 

Για το μεγάλο αγκάθι, τους πλειστηριασμούς, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της και εάν δεν βρεθεί κοινός τόπος, θα υπάρξει παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά.

 

Δ.Κουκλουμπέρης

 

Scroll to top