olp-slider

13/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διευκρινήσεις ΟΛΠ για το «χώμα» από τις Σκουριές

Το θέμα έγινε γνωστό την Τρίτη, όταν σημειώθηκε διαρροή σε κάποια από τα κοντέινερ που ήταν φορτωμένα στο φορτηγό πλοίο «Ραβέννα» με προορισμό την Κίνα.
      Pin It

Διευκρινίσεις σχετικά με τα 120 κοντέινερ που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά από τη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες μετέφεραν «χώμα» από τα λατομεία των Σκουριών Χαλκιδικής έδωσε σήμερα (Παρασκευή) ο ΟΛΠ.

Να σημειωθεί ότι το θέμα έγινε γνωστό την Τρίτη, όταν σημειώθηκε διαρροή σε κάποια από τα κοντέινερ που ήταν φορτωμένα στο φορτηγό πλοίο «Ραβέννα» με προορισμό την Κίνα.

Μέχρι και σήμερα για το θέμα που προκάλεσε την ανησυχία των εργαζομένων, δεν υπήρχε καμία επίσημη ενημέρωση ούτε από τον ΟΛΠ αλλά ούτε και από το υπουργείο Ναυτιλίας. Οι πληροφορίες έλεγαν ότι οι φορτωτικές του πλοίου ανέφεραν ότι τα κοντέινερ μεταφέρουν «συμπυκνωμένο πυρίτιο», το οποίο ανήκει στην κατηγορία 9 της ειδικής λίστας επικίνδυνων φορτίων του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ).

Ανακοίνωση για το περιστατικό έβγαλε την Πέμπτη και το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «η σιωπή σε αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι χρυσός», στηλιτεύοντας έτσι την στάση των αρμόδιων φορέων.

Διαβάστε ΕΔΩ τις διευκρινήσεις του ΟΛΠ.

ΧΡ.ΠΑΠ

efsyn.gr

Scroll to top