Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Την ώρα που την ΕΔΡ, την «Ελληνική Δημόσια Ραδιοφωνία» δηλαδή, δεν την ακούει σχεδόν κανένας κι ας βγαίνει σε καμιά 10αριά συχνότητες στην Αττική, οι πρώην εργαζόμενοι της αυθεντικής ΕΡΤ οργανώνονται. Με όποιους τρόπους μπορούν. Και από μεθαύριο Δευτέρα ξαναστήνουν το «Δεύτερο Πρόγραμμα».

 

Το κανονικό «Δεύτερο Πρόγραμμα», αυτό με το οποίο μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Διαδικτυακά θα βγαίνει, μέσω του ertopen.gr, αλλά και μέσω των συχνοτήτων FM των περιφερειακών ραδιοσταθμών της ΕΡΑ, ορισμένους αυτόνομους κι ελεύθερους ραδιοφωνικούς πυρήνες με άλλα λόγια που επιμένουν, συχνότητες που όμως αργά ή γρήγορα θα περάσουν -δυστυχώς- στα χέρια της κεντρικής εξουσίας. Ποιος το περίμενε; Η ΕΡΤ να έχει μετατραπεί, όχι μόνο σε… «πειρατικό κανάλι» αλλά και σε μία 100% ελεύθερη φωνή. Εντάξει, χρειάστηκαν να γίνουν πράγματα και θάματα στο μεταξύ, αλλά ΟΚ, συνέβησαν έτσι κι αλλιώς.

 

Το «Δεύτερο Πρόγραμμα» θα εκπέμπει από το πρωί στις 10 μέχρι και τη 1 μετά τα μεσάνυχτα. Καθημερινά. Την τρόπον τινά πρωτοκαθεδρία θα την έχει τιμητικά ο Γιώργος Μητρόπουλος. Και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μερικά από τα γνωστά ονόματα της συχνότητας όπως η Μαρίνα Λαχανά (τελευταία διευθύντρια προγράμματος της ΕΡΑ) και η Ελενα Διάκου. Εκπομπή θα κάνει και ο Κώστας Τριπολίτης, ενώ προσκλήσεις απηύθυναν και προς τον Γιώργο Τσάμπρα, Γιώργο Χρονά και άλλους πολλούς κι εκλεκτούς. Δική τους ζώνη, αυτόνομη, κάθε βράδυ 8 με 10, θα έχουν και 25 εκκολαπτόμενοι παραγωγοί του ραδιοφωνικού εργαστηρίου, του «Μικρού Πολυτεχνείου».

 

Η ΕΡΤ προσπαθεί να διατηρηθεί ζωντανή, νοίκιασε και γραφεία απέναντι από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

 

Βγάζει ήδη ένα ραδιοφωνικό πρόγραμμα, η τηλεόραση της ΕΡΤ 3 εκπέμπει κανονικά, αγωνίζονται όλοι και με όλους τους τρόπους. Ενας θύλακας ελεύθερης κι ανεξάρτητης ενημέρωσης. Κάτω από αντίξοες συνθήκες, με αίμα και με κόπο. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν. Το θέμα είναι πόσο η κοινωνία θα σταθεί αρωγός.

 

[email protected]

 

Scroll to top