mixaloliakos-thema

15/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα «διαμάντια» και οι «σκατιάρηδες» ιερείς

Σε βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία που εξετάζουν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες, ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις της Χ.Α. με κομμάτι της ιεραρχίας της Εκκλησίας, ενώ διαχωρίζει τους μητροπολίτες σε φίλους και εχθρούς.
      Pin It

Σε βίντεο που υπάρχει στη δικογραφία που εξετάζουν οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες, ο προφυλακισμένος Ν. Μιχαλολιάκος αποκαλύπτει τις στενές σχέσεις της Χ.Α. με κομμάτι της ιεραρχίας της Εκκλησίας, ενώ διαχωρίζει τους μητροπολίτες σε φίλους και εχθρούς

 

Μητροπολίτες έδωσαν… βοήθεια στη Χρυσή Αυγή σε χρήμα και ψήφους

 

Της Κατερίνας Κατή

 

Mixaloliakos-NikosΓια τους μητροπολίτες «που αξίζουν», τα «διαμάντια» της Εκκλησίας, τα οποία και τους… χρηματοδοτούσαν και μάζευαν ψήφους βάζοντας ακόμα και «ολόκληρο γηροκομείο να ψηφίσει Χρυσή Αυγή», αλλά και για τους «σκατιάρηδες» κι αυτούς που «το έπαιξαν δίπορτο», ενημέρωνε τον στενό πυρήνα των μελών του -για να ξέρουν κι αυτοί πώς να… πορεύονται- ο προφυλακισμένος σήμερα γενικός γραμματέας του ναζιστικού μορφώματος, Νίκος Μιχαλολιάκος.

 

Σχέσεις στοργής

 

Βίντεο-ντοκουμέντο (βλ. efsyn. gr), που αναδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας το μείζον πολιτικό ζήτημα των στενών σχέσεων της Χρυσής Αυγής με την Εκκλησία, και συγκεκριμένα πρόσωπα από την ιεραρχία, περιλαμβάνεται πλέον στη δικογραφία με το τεράστιο αποδεικτικό υλικό που έχουν στην κατοχή τους οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

 

Κατά την προσφιλή τακτική της Χρυσής Αυγής, και οι μητροπολίτες ήταν φακελωμένοι… Ανάλογα με τη συμπεριφορά τους, περιλαμβάνονταν στον κατάλογο των φίλων ή των εχθρών.

 

Λέει επί λέξει ο Ν. Μιχαλολιάκος:

 

● «Εχουμε μητροπολίτες που αξίζουν». Σε αυτούς που αξίζουν πρώτος και καλύτερος ο Πειραιώς… Γιατί «ο Πειραιώς Σεραφείμ δεν καταλαβαίνει τίποτε…».

 

Για τον Ανθιμο υποστηρίζει: «Μεγάλος πολιτικάντης. Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος, που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Ανθιμος…».

 

● Για τον Σπάρτης: «Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την Τοπική Οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης».

 

● «Καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του, είναι ο Καλαβρύτων», αναφέρει για τον Αμβρόσιο ο Μιχαλολιάκος.

 

● Οσο για τα «διαμάντια», τα έχει κι αυτά καταγεγραμμένα.

 

-«Αυτοί που είναι διαμάντια στην Εκκλησία, λέει, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και, παρά λίγες χιλιάδες ψήφους, θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

 

Σε άλλα βίντεο με ομιλίες στις οποίες καθοδηγεί τα μέλη του ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρει:

 

● Για τις εκλογές:

 

- «Οχι πως πιστεύω σε εκλογές, για να το ξεκαθαρίσω, να μην παριστάνω και τον δημοκράτη, γιατί υποκριτής δεν είμαι. Αλλά αυτό τον τρόπο έχουμε τώρα να πολεμήσουμε κι αυτόν χρησιμοποιούμε…».

 

● Για το γιατί πρέπει να δείξουν αυτοσυγκράτηση οι οπαδοί του κόμματος, για εύλογο χρόνο, και να μην προβούν σε… δολοφονίες:

 

- «Τι το καλύτερο θα ήταν γι’ αυτούς -λέει- μια προβοκάτσια. Να τρελαθεί κάποιος, να σκοτώσει πέντε-έξι, να τον χρεώσουν στη Χρυσή Αυγή, να τελειώσουν με τη Χρυσή Αυγή. Ε, λοιπόν, όχι. Θα έχουμε υπομονή, θα πολεμήσουμε, θα κρατήσουμε τα νεύρα μας γερά και θα νικήσουμε».

 

● Για τον ελληνικό λαό που του… αξίζει η δυστυχία εξαιτίας των επιλογών του στις εκλογές τα τελευταία 37 χρόνια. Μάλιστα χαρακτηρίζει την πλειοψηφία των ψηφοφόρων «ζώα»:

 

- «Αφού δεν θα υπάρχει πια άλλο σκαλί για του κακού τη σκάλα, τότε λοιπόν θα ξαναέρθει η ώρα των Ελλήνων. Ναι. Μέσα από πόνους, μέσα από αγώνες, μέσα από δυστυχία. Την αξίζουμε ίσως αυτή τη δυστυχία. Οχι εμείς που βρισκόμαστε εδώ, που ήμασταν πάντα συνειδητοί εθνικιστές, αλλά όλος αυτός ο όχλος που βρίσκεται έξω, επί 37 χρόνια σαν ζώα ψηφίζανε τους ίδιους, τους διαφθορείς τους, τους ίδιους αυτούς που ξεπουλούσαν την πατρίδα. Οσο θυμάμαι τη νύχτα των Ιμίων το 1996, τα όσα έγιναν, με τον Πάγκαλο που έλεγε να πάρει ο αέρας τη σημαία, και θυμάμαι ότι για έξι-επτά-οκτώ μήνες, εννιά για την ακρίβεια, γινόντουσαν εκλογές. Και ο ελληνικός λαός ποιον έβγαλε πρωθυπουργό, αγαπητοί κύριοι και αγαπητές κυρίες; Τον Σημίτη, τον προδότη, αυτόν που πρόδωσε τα Ιμια, που είπε το “ευχαριστούμε τους Αμερικάνους”. Ετσι λοιπόν δίκαια τα όσα συμβαίνουν από μια πλευρά…»

 

● Για τους Εβραίους:

 

- «Δεν τα βάζω με τους φτωχούς, με τον φτωχό Εβραίο, φροντίσανε άλλοι και τους καθαρίσανε και τελειώσαμε να πούμε… Από εδώ τουλάχιστον, από την Ελλάδα».

 

Το… πουλέν του

 

● Για τις θέσεις που καταλαμβάνουν στελέχη της Χρυσής Αυγής ανά την επικράτεια. Λέει για το… πουλέν του, Ηλία Κασιδιάρη:

 

- «Δίπλα μου έχω τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος, όπως γνωρίζετε, είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος και θα αναλάβει την ιδεολογία, το κομμάτι της ιδεολογίας και της εκπαίδευσης στελεχών του κόμματος». Βέβαια, όπως είναι ήδη γνωστό από τα στοιχεία της δικογραφίας και τις φωτογραφίες, ο Ηλίας Κασιδιάρης δεν περιοριζόταν στην… ιδεολογικού τύπου εκπαίδευση.

 

● Ακόμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναλύει τα σχέδιά του για το επικοινωνιακό σκέλος.

 

Κατηγορεί τα κανάλια για αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής και λέει ότι στα σχέδια είναι ένα διαδικτυακό κανάλι που θα μεταδίδει ζωντανή εκπομπή. Μάλιστα γίνεται κι ένα… λογοπαίγνιο, καθώς ο ίδιος λέει πως εκτιμά ότι τα προβλήματα με τα κανάλια θα συνεχιστούν και κάποιος τού φωνάζει «μέχρι την κατάργησή τους», οπότε και αυτός ανταπαντά: «Κατάργηση, κατάληψη, θα δούμε»!

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ

«Να κάτσουν φρόνιμα και ν’ αλλάξουν φρόνημα…»

 

Σχολιάζοντας το απειλητικό βίντεο Μιχαλολιάκου, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος δήλωσε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης: «Η Εκκλησία δεν κάνει πολιτική, ούτε είναι δικαστήριο να τους δικάσει. Είναι φανερό όμως ότι δεν λειτουργούν δημοκρατικά. Εχουν έναν φανατισμό ολοκληρωτισμού, ο οποίος δεν μπορεί να ισχύσει σ’ αυτή τη χώρα. Να μετανοήσουν. Οχι να μετανοήσουν όπως ένας αμαρτωλός, αλλά ν’ αλλάξουν φρόνημα…»

 

……………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ

«Το γηροκομείο είναι αυτοδιοίκητο και ανεξάρτητο»

 

Τα λεγόμενα του Ν. Μιχαλολιάκου ότι ο μητροπολίτης Σπάρτης «έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές» σχολιάζει στην «Εφ.Συν.» ο κ. Ευστάθιος: «Ο μητροπολίτης ουδέποτε ανακατεύεται, ούτε κατά το παρόν, ούτε κατά το παρελθόν, και με τη βοήθεια του Θεού ούτε στο μέλλον, σε κομματικές διαδικασίες». Και προσθέτει: «Το γηροκομείο είναι αυτοδιοίκητο και ανεξάρτητο».

 

 

Scroll to top