Pin It

Του Κ. Κάραλη

 

Είναι ευρηματικός, έξυπνος, έχει λεφτά και πάνω από όλα χιούμορ. Οχι, δεν πρόκειται για αγγελία εφημερίδας από γραφείο συνοικεσίων, αλλά για τον χαρακτήρα του Χρήστου Πανόπουλου. Βρίσκεται στα διοικητικά της Ξάνθης πάνω από 20 χρόνια. Κι όταν αποφασίζει να πιάσει την πένα του… τρέξτε να κρυφτείτε.

 

Οι ανακοινώσεις που βγάζει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΠΑΕ και οι δηλώσεις που κάνει κατά καιρούς ξεπερνούν αρκετές φορές σε χιούμορ ακόμα και τον «δικό μας» Λάκη Μπέλλο! Με άλλα λόγια, αν δεν ήταν μεγαλοπαράγοντας θα μπορούσε να γίνει σατιρικός συγγραφέας.

 

Στο στόχαστρό του μπαίνουν όλοι: από τον τελευταίο δημοσιογράφο μέχρι και την ίδια την Ξάνθη. Φυσικά, δεν τη γλιτώνουν η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, η Σούπερ Λιγκ και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας, οι οποίες κατέχουν τη μερίδα του λέοντος. Με κείμενα-φωτιά και ατάκες- μνημεία δεν αφήνει να πέσει κάτω ούτε καρφίτσα, αν κάτι του κάτσει στραβά στον λαιμό.

 

Το αποκορύφωμα στην… καριέρα του ήταν οι εφτά (!) σερί ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του περσινού αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στον Λεβαδειακό κάνοντας υποδείξεις στον διαιτητή Απόστολο Αμπάρκιολη.

 

Εμείς ψάξαμε, βρήκαμε και σας παραθέτουμε κάποιες από αυτές – και όχι όλες, διότι τότε θα χρειαζόμασταν τουλάχιστον τέσσερις σελίδες χωρίς φωτογραφίες και διαφημίσεις.

 

«Του Χρήστου Πανόπουλου το ανάγνωσμα», για τα μάτια σας μόνο…

 

20 Ιανουαρίου 2012, Ξάνθη – Πανσερραϊκός 1-2

 

Λίγες μέρες μετά την ήττα από τον Πανσερραϊκό στο Κύπελλο, ο Πανόπουλος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τα διαιτητικά λάθη του Κύρκου:

 

«Η σιωπή των αμνών…»

 

10 Φεβρουαρίου 2013, Παναθηναϊκός – Ξάνθη 0-1

 

Οταν ο Μπέντζαμιν Ονουάτσι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ορέστη Καρνέζη στο ματς Παναθηναϊκού – Ξάνθης, ο Κάκος έδειξε κίτρινη κάρτα στον επιθετικό των Ακριτών για «θέατρο»:

 

«Θεέ μου! Μαρς πέναλτι. Εγινε κίτρινη. Θεέ μου, πιο πέναλτι δεν υπάρχει!»

 

3 Μαρτίου 2013, Λεβαδειακός – Ξάνθη 1-4

 

Ούτε μία ούτε δύο, αλλά εφτά ανακοινώσεις στη σειρά κατά του Αμπάρκιολη έβγαλε ο Πανόπουλος στη νίκη της ομάδας του με 4-1 με αντίπαλο τον Λεβαδειακό:

 

«Αμπάρκιολη, στο 18’ ορισμός της κίτρινης κάρτας! Εναν ορισμό που τον έχεις διδαχθεί στα σεμινάρια πολλές φορές. Μπροστά στα μάτια σου, γιατί δεν την έδωσες;».

 

«Αμπάρκιολη, στο 27,5’ βγαίνει η SKODA ΞΑΝΘΗ μπροστά και ανακόπτεις την επίθεση με ανύπαρκτο, τελείως ανύπαρκτο φάουλ, υπέρ του Λεβαδειακού».

 

«Αμπάρκιολη, στο 34’ ο Λισγάρας πάνω στον Σολτάνι, ο ορισμός της ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΚΑΡΤΑΣ. Εδειξες ΚΙΤΡΙΝΗ. Το διδάσκουν στα σεμινάριά σας».

 

«Αμπάρκιολη, στο 37,5’ δίνεις κίτρινη κάρτα στον Κομεσίδη ανύπαρκτη».

 

«Αμπάρκιολη, συγγνώμη, αλλά το σκορ είναι 0-2».

 

«Αμπάρκιολη, είμαστε στο 75:31’’ και δεν έχεις κάνει κανένα λάθος υπέρ ή εις βάρος καμιάς από τις δύο ομάδες. Συγχαρητήρια, συνέχισε έτσι».

 

«93:00. Ο αγώνας έληξε. Αμπάρκιολη, δεν έκανες κανένα λάθος εις βάρος καμιάς από τις δύο ομάδες. Καληνύχτα».

 

10 Μαρτίου 2013, Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

 

Ενα πέναλτι που δεν δόθηκε υπέρ της Ξάνθης κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν η αφορμή για την παρακάτω ανακοίνωση:

 

«Σσσσσσσσσσσσσσσσς…!!! Ούτε στα πέναλτι-μαρς θα διαμαρτύρεστε».

 

11 Νοεμβρίου 2013, Αστέρας Τρ. – Ξάνθη 2-2

 

Αν μη τι άλλο, η πιο έξυπνη ανακοίνωση που έχει βγει στα χρονικά κατά της διαιτησίας. Το γκολ του Σολτάνι στις καθυστερήσεις, που τελικά δεν μέτρησε, ανάγκασε τον Πανόπουλο να επιστρατεύσει όλη του τη φαντασία. Τι έγραψε…

 

«Jimmy Clark CAA

 

USA Channel Reporter

 

is reporting:

 

“Yesterday between 19.30 and 21.20 Greek local time, Greece was hit by a destructive earthquake of 7.7 degrees of the Richter scale, followed immediately after by a HURRICANE of the devastating 218 mph.

 

Fortunately, the casualties were restricted to just one victim. Moreover, the blinds saw the light and the dumbs spoke”».

 

…και ποια είναι η μετάφραση «Τζίμι Κλαρκ CAA

 

ο ρεπόρτερ αμερικανικού καναλιού αναφέρει:

 

“Χθες από τις 19.30 έως τις 21.20 ελληνική τοπική ώρα, η Ελλάδα χτυπήθηκε από έναν καταστροφικό σεισμό 7,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που ακολούθησε μετά από έναν ΤΥΦΩΝΑ 218 χλμ./ώρα.

 

Ευτυχώς, οι απώλειες περιορίζονται μόνο σε ένα θύμα. Επιπλέον, οι τυφλοί είδαν και οι μουγκοί μίλησαν”».

 

2 Δεκεμβρίου 2013

 

Την επομένη του 0-0 με τον Πανιώνιο, λόγω του τέρματος που δεν μέτρησε στο 90’, μια μαθηματική εξίσωση εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της ομάδας. Αναφερόταν στους βαθμούς που έχει χάσει η Ξάνθη από διαιτητικά λάθη και σε εκείνους που πρόκειται να χάσει:

 

«2 + 2 = 4 + ; = ».

 

16 Μαρτίου 2008, Ξάνθη – Παναθηναϊκός 3-2

 

Στο ματς εκείνο ο Τόμας Ρατζίνσκι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των «πράσινων» τρεις φορές! Σύμφωνα όμως με τον Πανόπουλο, ο MVP ήταν ο Λαμπριάκος που… κάπνιζε. Ακολούθησε η μυθική δήλωση:

 

«Τον Ρατζίνσκι τον ξέραμε και πριν έρθει στην Ξάνθη. Ο πολυτιμότερος παίκτης της ομάδας μας με την πιο βρόμικη δουλειά και που τρώει όλο το ξύλο για να ανοίγει τον δρόμο στους άλλους είναι ο Σταύρος Λαμπριάκος. Καπνίζει βεβαίως Marlboro κόκκινο που είναι λίγο βαριά, για αυτό και του βγαίνει η ψυχή στο λαχάνιασμα. Από του χρόνου θα το κόψει».

 

18 Ιουλίου 2012, μεταγραφή

 

Θέλοντας να ειρωνευτεί τα σενάρια και τη μεταγραφολογία που γίνεται κάθε καλοκαίρι ανακοίνωσε την απόκτηση του… αδερφού του Πίου:

 

«Η SKODA ΞΑΝΘΗ έχοντας εξαντλήσει όλα τα περιθώρια δεν μπόρεσε να υπογράψει 5ετές επαγγελματικό συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Πίου και υπέγραψε με τον αδερφό του».

 

17 Ιουλίου 2013, Ξάνθη – Λίνφιλντ

 

Τα άκουσαν και οι «bookers» με τις αποδόσεις που έδιναν στο στοίχημα στη νίκη της Ξάνθης εναντίον της Λίνφιλντ για το Europa League:

 

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώνουμε ότι την ομάδα μας την έχουν αναγάγει σε Ρεάλ, Μπαρτσελόνα. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά πώς οι «ειδήμονες» του στοιχήματος σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, μη εξαιρουμένης της Ελλάδας, δίνουν απόδοση στην ήττα της SKODA ΞΑΝΘΗ 1 προς 11 και 1 προς 15. Για εμάς πραγματικά κάποια πράγματα είναι αδιανόητα».

 

5 Ιουλίου 2013

 

Η κριτική του Πανόπουλου στο θέμα των αδειοδοτήσεων έφερε την αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣ Γιώργου Χριστοβασίλη. Φυσικά, ο ιδιοκτήτης της SKODA δεν το άφησε να περάσει έτσι:

 

«OK. Dr. Christovasilis. Εχεις σε όλα δίκαιο. Τέλος. Καληνύχτα…».

 

5 Ιουνίου 2012, αδειοδότηση

 

Οι δύο προτάσεις του για τις ομάδες που δεν πήραν άδεια για το πρωτάθλημα ήταν:

 

«Να τιμωρηθούν και αυτοί που έλαβαν αδειοδότηση και να γίνει πρωτάθλημα με τους όρους των ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν».

 

«Να μην υπάρξει καμία τιμωρία για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν. Να τους γίνει μια επίπληξη «και σαν καλά παιδιά που είναι», να μην το ξανακάνουν, και να βγει ένα έγγραφο μέσα από τη ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ το οποίο με δυο λόγια να λέει: ‘’Για ποιες αδειοδοτήσεις μιλάμε τώρα και κουραφέξαλα, εδώ μαντίλι να κλάψουμε δεν έχουμε. Απαλλάξτε μας από οποιαδήποτε υποχρέωση και προϋπόθεση, για οποιαδήποτε αδειοδότηση’’».

 

1 Ιουνίου 2013, αδειοδότηση

 

Για το μπάχαλο που επικράτησε με τις αδειοδοτήσεις, ο Χρήστος Πανόπουλος με το ειρωνικό του στιλ έγραψε: «“Διαφημιστικό σποτάκι”

 

Πωλούνται ή ενοικιάζονται ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΕΙΣ για “ψάρεμα”, “κυνήγι”, “ποδόσφαιρο” σε επιλεγμένα περίπτερα και ψιλικατζίδικα.

 

Πληροφορίες: Run Τan Plan

 

Τηλ. σταθερό: 63200987

 

Κινητό: 223456789»

 

21 Ιουνίου 2013, αδειοδότηση

 

Μέχρι και το ΝΒΑ επικαλέστηκε για να «τρολάρει» τις ποινές που θα επιβάλλονται στις ομάδες που δεν πήραν άδεια:

 

«Είναι αυτονόητο, κ. Σαρρή, ότι ‘’αν πετάξετε το μπαλάκι’’ στη Superleague να αποφασίσει για το αν οι ομάδες που δεν έχουν αδειοδοτηθεί θα πρέπει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα η απάντηση θα είναι: Ναι, θα πρέπει να συμμετέχουν με περιορισμούς μεταγραφών, έναν παίκτη ερασιτέχνη, έναν επαγγελματία και τέσσερις από το NBA. Ετσι θα επέλθει η κάθαρση στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

 

22 Μαΐου 2012

 

Ο προπονητής της Εθνικής Νέων Κώστας Τσάνας… τόλμησε να μην καλέσει στην ομάδα τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος νέων, Αντώνη Ράνο. Το αποτέλεσμα ήταν στην ανακοίνωση να αναγράφεται ως «Τσάνος»:

 

«Θέλουμε να πούμε στον παγκοσμίου φήμης κ. Τσάνο και σε αυτούς που τον επέλεξαν, το εξής: Λίγη σοβαρότητα και αξιοκρατία δεν βλάπτει».

 

1 Δεκεμβρίου 2013

 

Δεν γινόταν να μείνει ασχολίαστο το γεγονός ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ στη Football League:

 

«Θα πρέπει, κ. Σαρρή, να σταματήσετε αυτή την παρωδία. Γιατί περί παρωδίας πρόκειται να μη γνωρίζει ο φίλαθλος κόσμος που παρακολουθεί αυτό το πρωτάθλημα, πόσες ομάδες προβιβάζονται και πόσες υποβιβάζονται. Πρέπει να διακόψετε άμεσα το πρωτάθλημα μέχρι να αποφασίσετε».

 

22 Αυγούστου 2011, δημοσιογράφος

 

«Παιδοβούβαλο» χαρακτηρίζει έναν δημοσιογράφο, ο οποίος αρθρογραφεί κατακρίνοντας την Ξάνθη:

 

«Εδώ και μερικά χρόνια, έχει εμφανιστεί ένας Παιδοβούβαλος.

 

Χαρακτηριστικά: XONΤΡΟΣ, ΑΣΧΗΜΟΣ, ΓΛΟΙΩΔΗΣ, ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΣ.

 

Τελευταία στον συγκεκριμένο παιδοβούβαλο παρατηρήθηκε και το εξής:

 

‘’Οταν τον φτύνουν να νομίζει ότι βρέχει και να κρατάει ομπρέλα’’».

 

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

Πανόπουλος vs Ξάνθη

 

Για το τέλος αφήσαμε τις ανακοινώσεις και τις δηλώσεις κατά της ίδιας του της ομάδας ύστερα από άσχημες εμφανίσεις. Συχνά αναφερόταν σ’ αυτήν ως «χωριό», που συνοδευόταν από τη διευκρίνιση «χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το οποιοδήποτε χωριουδάκι».

 

Στις 18 Μαρτίου 2013 είπε εκπλήσσοντας τους πάντες: «Η ομάδα θυμίζει μερικές φορές “τρελοκομείο” με τα αποτελέσματα που φέρνει».

 

Η κακή παρουσία και η ήττα με 4-0 από τον Ολυμπιακό ανάγκασε τον προπονητή Νίκο Καραγεωργίου να παραιτηθεί. Τι είπε ο Πανόπουλος; «Ενα μεγάλο συγγνώμη στους φίλους του Ολυμπιακού που πήγαν να παρακολουθήσουν την ομάδα τους μ’ αυτό το συνονθύλευμα που λέγεται Ξάνθη».

 

Με τον χαρακτηρισμό «μαριονέτες» προσδιόρισε όλους εκείνους που κατέχουν πόστα μέσα στην ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού του: «Οι μαριονέτες που συμμετείχαν σ’ αυτό το παιχνίδι ώστε να κάνει ο ΠΑΟΚ αυτό το show, ήμασταν αποκλειστικά όλοι εμείς που συμμετέχουμε στη SKODA ΞΑΝΘΗ σε όλα τα πόστα. Χωρίς να εξαιρείται κανένας».

 

 

 

 

Scroll to top