pao-thyra13

16/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ

Λαλαλά – λαλά, δεν είμαστε καλά!

Οταν οι οπαδοί και οι παίκτες μιας ομάδας πανηγυρίζουν στις αποτυχίες, το επόμενο βήμα είναι η κατρακύλα.
      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

Δεν υπάρχει χειρότερο σημάδι για μια ομάδα από αυτό που άφησαν το Σάββατο το βράδυ οι (ίδιοι και οι ίδιοι) οπαδοί του Παναθηναϊκού που πήγαν στο γήπεδο και για το ματς με τον Ατρόμητο. Να έχει χάσει η ομάδα τους με 2-1 και να στήνουν τρελό γλέντι στην κερκίδα, θέλοντας τάχα να… στηρίξουν την προσπάθεια των «παιδιών».

Οταν στο μυαλό του ποδοσφαιριστή μπαίνει η σιγουριά ότι ένα κακό αποτέλεσμα αντιμετωπίζεται από τον κόσμο με τέτοιο πανηγυρικό τρόπο, τότε δεν θα αργήσει η στιγμή που την αποτυχία θα διαδεχτεί η κατρακύλα και η ομάδα θα γίνει… ΑΕΚ.

Θυμάμαι δύο περιστατικά από παλιότερες εποχές…

Τη σεζόν 2001-02, η ΑΕΚ του Μάκη Ψωμιάδη τερμάτισε 2η έχοντας τους ίδιους βαθμούς με τον Ολυμπιακό που πήρε το πρωτάθλημα. Η εξέδρα στο τελευταίο ματς αποθέωσε τους ποδοσφαιριστές, καθιερώνοντας τον όρο… «συμπρωταθλητές». Δεν ήταν χειροκρότημα στήριξης και… «δεν πειράζει» ούτε διαμαρτυρία κατά του Ολυμπιακού, που θα μπορούσαν μερικοί να πουν ότι τους πήρε με κάποιο τρόπο το πρωτάθλημα, αλλά ένα μεγάλο πανηγύρι που έδειξε οπαδούς βολεμένους και ευχαριστημένους.

Δεύτερο παράδειγμα, τον Σεπτέμβριο του 2007, όταν η ομάδα έπαιξε προκριματικά Champions League κόντρα στη Σεβίλη, έφαγε μια ξεγυρισμένη τεσσάρα μέσα το ΟΑΚΑ και αποκλείστηκε από τους ομίλους. Νέα αποθέωση για τους παίκτες λες και είχαν φτάσει στον τελικό και έχασαν!

Σήμερα, ξέρουμε όλοι πού βρίσκεται η ΑΕΚ. Και δεν θέλω να πω ότι φταίει γι' αυτό μόνο η νοοτροπία των οπαδών ούτε πως ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να πέσει και να διαλυθεί.

Ομως εδώ μιλάμε για μια καινούργια ηττοπαθή λογική των οργανωμένων, που τη μεταγγίζουν σταγόνα σταγόνα στους παίκτες και στο υπόλοιπο κορμί της ομάδας, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι… δεν τους νοιάζει το κατάντημα των δύο – τριών τελευταίων χρόνων, στήνοντας… πανηγυρικές εκδηλώσεις ακόμη και όταν η ομάδα χάνει.

Γιατί απ' όποια μεριά και να το δούμε, άλλο το υγιές «στις χαρές και στις λύπες μαζί» κι άλλο το… πανηγύρι των τρελών που είδαμε προχθές και το οποίο γίνεται για δεύτερη φορά σερί. Το έκαναν την προπερασμένη Κυριακή μετά το… θριαμβευτικό 4-0 κόντρα στην Καλλονή και το επανέλαβαν χθες, παρά το 2-1 από τον Ατρόμητο.

Το ακόμη χειρότερο είναι ότι κάποιος μυαλοφυγόδικος (παράγοντας; προπονητής;) ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές να… ξαναβγούν στο τερέν αρκετή ώρα μετά τη λήξη, για να πάρουν μέρος στη… φιέστα!

Μ' αυτά και μ' αυτά, πέρασε στο ντούκου και η τρικυμία εν κρανίω του προπονητή Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος στη φάση του δεύτερου γκολ δεν κατάλαβε τι έγινε, γύρισε στους άλλους και τους ρώτησε… «ποιος το ΄βαλε;». Και στο τέλος, όταν ο ρεπόρτερ της Nova τον πλησίασε για δηλώσεις και τον ρώτησε… «πώς είδατε τον Παναθηναϊκό;», άκουσε αποσβολωμένος να του απαντάει: «Εσείς πώς το είδατε;».

Scroll to top